Momenteel staan de Waalse teams bovenaan het klassement, maar daar zou snel verandering in kunnen komen.© EBM

Kaatsen Nationaal Overzicht

Vlaamse kaatsploegen Kerksken en Hamme Zogge hebben de koppositie voor het grijpen: “Twee keer winnen en het zal een mooi weekend worden”

De kaatsteams hebben ondertussen vijf of zes matchen afgewerkt. Kampioen Thieulain en Sirault leiden de dans in respectievelijk Nationale 1 en Nationale 2, maar het zou weleens kunnen dat na het lange weekend twee Vlaamse clubs, met name Kerksken en Hamme Zogge, de fakkel overnemen. Anderzijds bengelen Galmaarden, Brussegem en Ninove Terjoden helemaal onderin.

Eric Biesemans

Kerksken-secretaris Kim Daeseleire zag zijn team vijf keer winnen. “Nieuwkomers Van Impe en Willaert waren meteen op niveau en voor de beker gingen we onlangs toch mooi winnen in Thieulain”, vertelt Daeseleire trots. “Volgende zondag komt diezelfde ploeg bij ons op bezoek. Als we ze ook dan kunnen onderuithalen en een dag later Acoz kloppen, dan kan het een mooi weekend worden. We zijn echter op onze hoede, want bij ons plooien alle tegenstanders zich dubbel.”

In dezelfde reeks staat Baasrode op de vierde plaats. Coach Danny Van Duysen hoopt dat zijn team die plaats kan vasthouden. “We kregen wel een dreun in Kerksken (13-5). Er lukte ons niks, niet in de opslag en niet in het keren. Gelukkig hebben we ons tegen Acoz meteen herpakt. Dat betekende een mentale boost en dat mag best, want zondag treffen we de nummer drie, Maubeuge. Die match heeft voor ons een speciale betekenis omdat we dan met Joos, De Winter en de broers Cassart vier ex-spelers treffen. Wij mikken op winst om in de top vier te blijven.”

Play-offambities

In Nationale 2 staat een nog ongeslagen Hamme Zogge op de tweede plaats. Secretaris Maarten Van Royen analyseert het seizoen tot dusver. “Voorlopig loopt het voor ons zoals verwacht”, zegt hij. “De ploeg knokt voor mekaar. Het is onze ambitie om bij de eerste vier te finishen. Daarna zien we wel verder in de play-offs. We staan voor een belangrijk weekend, beginnende met de derby tegen Kastel. Die brengt veel volk op de been. Een dag later volgt de topper bij leider Sirault. Dat wordt meteen een goede waardemeter voor ons.”

Herleving Brussegem boekte het voorbije weekend zijn eerste zege: 13-8 tegen Bassily-Silly. Een opsteker, maar het zag wel sterkhouder Dieter Van Kerckhove uitvallen met een schouderblessure, met lange inactiviteit tot gevolg.

“Bij ons loopt het voorlopig voor geen meter,” aldus Marc Van Snick, coach van Ninove Terjoden. “We zijn misschien iets minder sterk dan vorig seizoen, maar dit had ik totaal niet verwacht. Iedereen heeft zich goed voorbereid, wintertrainingen incluis, maar het lukt ons in geen enkel onderdeel. Op Oeudeghien serveerden we liefst 24 ballen buiten. Dat was vorig seizoen ons sterke punt. Hopelijk kunnen we op Bassily iets forceren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer