© BELGA

Trekt Tadej Pogacar zonder wedstrijdritme naar de Tour? Ploegleider bij UAE Team Emirates vreest alvast van wel

Staat Tadej Pogacar op 1 juli in Bilbao aan de start van de Tour de France zonder wedstrijdritme in de benen? De Sloveen mag nog altijd niet buiten fietsen na zijn polsblessure en geraakt hoogstwaarschijnlijk niet fit voor de start van de Ronde van Slovenië, traditioneel de laatste voorbereidingswedstrijd van Pogacar voor de Tour de France.

Maxime CaeymanBron: RTV Slo

Via Instagram konden we de afgelopen weken de avonturen van Pogacar volgen na zijn polsbreuk die hij opliep bij een valpartij tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Op de rollen trainen, joggen langs het water en de trappen in Monaco oplopen met rugzak: de renner van UAE Team Emirates deed het allemaal. Is nog niet de revue gepasseerd: buiten fietsen. Ploegleider bij de Emiraten Andrej Hauptman geeft aan RTV Slo een update daarover. “Hij zal de komende dagen een poging wagen om buiten te fietsen, maar het is moeilijk om er nu al iets over te zeggen. Het zal allemaal afhangen van hoeveel pijn hij nog voelt.”

“Hij heeft veel oefeningen gedaan in het zwembad en met de fysiotherapeut. Ook loopt hij hard en doet hij krachtoefeningen. Alles verloopt volgens plan. Tadej voelt zich goed, maar je moet voorzichtig omspringen met dergelijke blessures. Pas als alles weer normaal is, kan hij ook op volle kracht weer trainen. Hij traint nu nog steeds volgens een aangepast programma”

In de Tour de France van 2022 moest Tadej Pogacar de eindzege aan Jonas Vingegaard laten© Getty Images

Alles mag volgens Hauptman dan wel volgens plan verlopen, de aanloop richting Tour de France is hoe dan ook verstoord. En zoals het er nu naar uitziet, zal Pogacar zónder wedstrijdritme de strijd om de gele trui moeten aangaan met Jonas Vingegaard, de winnaar van vorig jaar. In 2021 en 2022 reed Pogacar de Ronde van Slovenië in juni om zich klaar te stomen voor La Grande Boucle, maar die wedstrijd komt dit jaar waarschijnlijk te vroeg. “Het is moeilijk voor te stellen dat Tadej fit zal zijn voor de Ronde van Slovenië. Wel gaan we met Tadej nog etappes van de komende Tour verkennen”, aldus Hauptman.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer