Nu ook officieel: Ronny Deila verlaat Standard en tekent voor drie jaar bij Club Brugge

Ronny Deila (47) heeft de knoop doorgehakt. De Noorse coach van Standard trekt na amper één seizoen naar Club Brugge. Dat hebben beide clubs donderdagmiddag aangekondigd. Deila tekende een contract voor drie jaar in Brugge.

David Van den Broeck, Thomas Standaert

Deila annuleerde donderdag zijn wekelijkse persbabbel en het werd snel duidelijk waarom. Hij heeft Standard donderdagochtend ingelicht over zijn beslissing om de club te verlaten. Het betekent ook dat hij de laatste twee wedstrijden niet meer op de bank zal zitten. Aangezien de Rouches zaterdag thuis spelen en veel fans hem de overgang enorm kwalijk nemen, is dat misschien maar goed ook.

Deila trekt niet alleen naar Club, hij neemt ook zijn assistent Efrain Juarez mee. Blauw-zwart moet wel de afkoopsom van twee miljoen euro betalen. “De laatste dagen liet Ronny Deila weten aan ons bestuur dat hij een akkoord had bereikt met Club Brugge om daar zijn carrière verder te zetten”, schrijft Standard op de clubwebsite. “De Brugse club nam op zijn beurt woensdag contact op met onze club om aan te geven dat ze bereid waren om de financiële compensaties te vergoeden.”

Assistent-coach Geoffrey Valenne vervangt Deila in de twee laatste duels van Standard, tegen Cercle Brugge en Gent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat met De Mil?

“Deila volgt interim-coach Rik De Mil op”, schrijft Club Brugge op zijn beurt. “De Mil kan aansluiten in de technische staf van Deila en beslist in de komende weken over zijn toekomst. Ronny Deila brengt assistent Efrain Juarez mee. Keeperstrainer Wouter Biebauw, video-analist Matthias Bernaert en de 2 physical coaches Eddie Rob en Carl Vandenbussche blijven in de technische staf van de A-kern. Nicky Hayen en Steve Colpaert keren zoals afgesproken terug naar Club NXT net zoals coach Hayk Milkon die terugkeert naar de U18.”

Club zal Deila in aanloop naar de eerste training van het nieuwe seizoen officieel voorstellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik