Stefanos Tsitsipas.© REUTERS

En dat met Roland Garros aan de horizon: schaduwfavoriet Stefanos Tsitsipas zit zonder coach

De Australiër Mark Philippoussis is niet langer de coach van de Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas (24), de nummer vijf van de wereld. Aan hun samenwerking komt een einde, enkele dagen voor de start van Roland Garros.

Jeroen De PauwBron: BELGA

“Bedankt om deel te hebben mogen uitmaken van jouw team”, schreef de voormalige nummer acht van de wereld en verliezend finalist van Wimbledon (2003) en de US Open (1998) op zijn Instagram-pagina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 46-jarige Philippoussis werd medio vorig seizoen opgenomen in de coachingstaf van Tsitsipas en hielp hem onder meer op weg naar de finale van de Australian Open, die hij in januari verloor van de Serviër Novak Djokovic.

In Parijs speelde de intussen 24-jarige Tsitsipas in 2021 de finale, die hij eveneens verloor van Djokovic. Vorig jaar ging hij er in de achtste finales uit tegen Holger Rune. Dit seizoen haalde hij op gravel de finale van het toernooi in Barcelona, waar hij zijn meerdere moest erkennen in de Spanjaard Carlos Alcaraz. In Rome was er verlies in de halve finales tegen Daniil Medvedev. In Madrid (tegen Jan-Lennard Struff) en Monte-Carlo (tegen Taylor Fritz) waren de kwartfinales telkens het eindstation.

Tsitsipas.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer