© BELGA

ROLAND GARROS. Geen extra Belgen bij de mannen, Greet Minnen wel op één zege van hoofdtabel

Zizou Bergs, de hoogst geplaatste landgenoot in de kwalificaties van de tweede Grand Slam van het jaar, is uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde. Hij verloor in twee sets van de Portugees. Gauthier Onclin bood meer weerwerk tegen een Argentijn, maar verloor in drie sets.

Jeroen De Pauw

Zizou Bergs (ATP 131) zal dit jaar niet op de hoofdtabel van het Parijse gravel staan. De 23-jarige verloor kansloos in twee sets (3-6 3-6) van de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP 225). Bergs haalde de hele wedstrijd nooit zijn normale niveau.

Onclin (ATP 206) begon dan weer bijzonder zwak aan zijn partij in de tweede ronde van de kwalificaties tegen de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP 153). Na veertig minuten stond Onclin 1-6 in het krijt, maar in de tweede set draaide hij de rollen om: 6-3. In de derde set ging het gelijk op tot 4-5, maar dan leverde Onclin zijn service in: 4-6.

Geerts grijpt naast plek in laatste kwalificatieronde

Michael Geerts (ATP 250) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Geerts verloor op het gravel in Parijs in de tweede kwalificatieronde tegen de Argentijn Genaro Alberto Olivieri (ATP 227) in twee sets: 6-2 en 7-5. De partij duurde 1 uur en 27 minuten.

De 28-jarige Geerts kon zich eerder in zijn carrière nog nooit plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Met David Goffin (ATP 113) is één Belgische man al zeker van een stek op die hoofdtabel. Gauthier Onclin (ATP 206) en Zizou Bergs (ATP 131) sneuvelden woensdag in de tweede kwalificatieronde. Kimmer Coppejans (ATP 170), Joris De Loore (ATP 189) en Raphaël Collignon (ATP 210) strandden in de eerste voorronde.

© REUTERS

Minnen rukt op naar laatste kwalificatieronde

Greet Minnen (WTA 119) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Minnen versloeg in de tweede kwalificatieronde op het gravel in Parijs de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 156) in twee sets: 6-4 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 24 minuten. De Kempense moet voor een plaats op de hoofdtabel voorbij de Oekraïense Dayana Yastremska (WTA 144) of de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 169).

De voorbije drie jaar stond de 25-jarige Minnen telkens op de hoofdtabel van Roland Garros. Ze kwam er evenwel nog niet verder dan de eerste ronde. Op de US Open van 2021 behaalde ze met een plaats in de derde ronde haar beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi.

Elise Mertens (WTA 28), Ysaline Bonaventure (WTA 81) en Maryna Zanevska (WTA 88) zijn al zeker van een stek op de hoofdtabel in de Franse hoofdstad.

Wickmayer grijpt naast laatste kwalificatieronde

Yanina Wickmayer (WTA 140) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Wickmayer verloor in de tweede kwalificatieronde op het gravel van Parijs tegen de Servische Olga Danilovic (WTA 104) in twee sets: 6-3 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 18 minuten.

De 33-jarige Wickmayer stond in de Franse hoofdstad voor het laatst op de hoofdtabel in 2018, toen ze er in de eerste ronde uitging. Ze mikte op een twaalfde deelname aan het eindtoernooi, haar beste resultaat in Parijs is een plek in de derde ronde (in 2010, 2011 en 2016). In april 2021 werd ze voor het eerst mama, waarna ze aan een comeback timmert. Vorig jaar bereikte ze de tweede ronde op Wimbledon, het enige grandslamtoernooi waar ze sindsdien de hoofdtabel haalde. Vroeg in haar carrière, in 2009, schopte ze het tot de halve finales op de US open, met afstand haar beste resultaat ooit op een Grand Slam.

© AP

Swiatek traint opnieuw na dijbeenblessure

Iga Swiatek heeft woensdag getraind op de Suzanne-Lenglenbaan van Roland Garros. De Poolse nummer een van de wereld moest vorige week in de kwartfinales van het WTA 1.000-toernooi in Rome opgeven tegen de latere Kazachse winnares Elena Rybakina (WTA 6). Swiatek zei dat ze kampte met een blessure aan de dij.

De dag na haar uitschakeling zei ze op sociale media dat ze minstens twee dagen zou moeten rusten.

Swiatek won op Roland Garros in 2020 verrassend haar eerste Grand Slam-titel. Sindsdien staat de Poolse eerste op de wereldranglijst en won ze met Roland Garros en de US Open in 2022 drie Grand Slam-titels tot nu toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer