Rechter Bracha van Doesburgh verleidt in een recordtijd filosoof Matteo Simoni in ‘Faithfully Yours’.© Netflix

In Nederlandse Netflix-thriller met Matteo Simoni belandt rechter zelf in een misdaadzaak

Matteo Simoni had tijd over om op te duiken in de Nederlandse Netflix-film Faithfully Yours. Maar de Hasseltse acteur hoeft deze thriller, die zich grotendeels in Oostende afspeelt, niet te dragen. Gelukkig maar.

Faithfully Yours wil een lichtjes zwoele thriller in de stijl van de jaren 90 zijn. Basic Instinct en Fatal Attraction waren zeker grote voorbeelden voor regisseur-scenarist André van Duren. Maar hij moet ook Strangers on the Train van Hitchcock nog eens bekeken hebben. Rechter Bodil (Bracha van Doesburgh) en haar vriendin Isabel trekken naar Oostende voor een weekend ontspanning. In feite bedriegen ze al een hele tijd hun echtgenoten.

© Netflix

Terwijl Isabel haar gang gaat in een nachtclub, begeeft Bodil zich naar een lezing van een filosoof (Matteo Simoni) en verleidt ze hem meteen. Achteraf maakt ze hem wel duidelijk dat ze enkel op een pleziertje uit is. Even later vindt ze een plas bloed en is Isabel verdwenen. Bodil raakt nu meer en meer verstrikt in haar eigen leugens.

Het uitgangspunt had zeker potentieel, maar de verrassende wendingen naar het einde toe zijn ongeloofwaardig en zelfs ridicuul. Met De Bende van Oss (waarin een jonge Matthias Schoenaerts meespeelde) maakte van Duren een betere beurt. (cc)

‘Faithfully Yours’ speelt nu op Netflix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer