Fietser komt om het leven na aanrijding met personenwagen in Gent.© rr

Fietser komt om het leven na aanrijding met personenwagen in Gent: parket onderzoekt omstandigheden

Gent -

Op de Burggravenlaan in Gent is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen na een aanrijding met een personenwagen. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken.

Simon Dekaezemaker en Laura Moens

Het ongeval gebeurde dinsdagavond omstreeks 20.30 uur op het kruispunt van de Burggravenlaan en de Bommelstraat. Over de omstandigheden van het ongeval is nog veel onduidelijkheid. “Het gaat om een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen met caravan”, laat de Gentse politiewoordvoerder Bart De Cocker weten.

De politie en de mug kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar alle hulp kwam uiteindelijk te laat. De fietser overleed ter plaatse. De politie verwittigde daarop het parket en de plaats van het ongeval werd afgezet. “Een verkeersdeskundige is door het parket aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken”, gaat De Cocker verder.

Een deel van de Burggraven is afgesloten voor alle verkeer. Dit om politie en parket de nodige vaststellingen te laten doen. “Zoals de procedure voorschrijft wordt de bestuurder van de wagen onderworpen aan een alcohol- en drugstest”, geeft De Cocker meer uitleg. Het Oost-Vlaams parket zal vermoedelijk woensdag meer communiceren over het ongeval.

© LMD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer