© Track88

Politieachtervolging vanuit Bilzen eindigt met beschadigde vluchtauto in Maastricht

Bilzen/Lanaken -

Een politieachtervolging vanuit Bilzen is dinsdagmiddag in Maastricht geëindigd omdat de vluchtauto niet meer verder kon rijden. De verdacht liep te voet weg maar werd even later door de politie Maastricht in de boeien geslagen.

Mireille Maes/Olivier SimonsBron: De Limburger

Dinsdagnamiddag wilde de politie Bilzen/Hoeselt/Riemst een auto controleren in de Maastrichterstraat in Bilzen. De chauffeur van de BMW met Belgisch kenteken weigerde te stoppen en reed richting Lanaken. De politie zette de achtervolging in. Omdat de chauffeur zoveel risico’s nam, moest de politie de rol lossen.

In Lanaken raakte het vluchtend voertuig twee voertuigen - waaronder een vrachtwagen - om dan via Smeermaas de grens over te steken. Niemand raakte bij die ongevallen gewond. De auto verloor bij de vluchtpoging de rechter voorband en raakte aan de voorzijde beschadig. Het voertuig kwam uiteindelijk stil te staan op de Brusselseweg in Maastricht.

Arrestatie

De verdachte vluchtte te voet verder maar kon door de politie Maastricht worden gearresteerd. Waarom de man weigerde te stoppen voor een controle is nog niet duidelijk. Justitie van Nederland en het parket Limburg bekijken of de man moet worden uitgeleverd.

Het onderzoek van het vluchtmisdrijf zit in handen van de lokale politie Bilzen/Hoeselt/Riemst. De politie LAMA deed de vaststellingen van de twee ongevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer