© Twitter, Getty Images

NBA-ster LeBron James hint naar pensioen na pijnlijke uitschakeling: “Ik heb veel om over na te denken”

Hangt LeBron James (38) straks zijn basketbalschoenen aan de haak? Het zou zo maar eens kunnen. Nadat James en de LA Lakers kansloos werden uitgeschakeld in de Western Conference-finale, hintte de Amerikaanse superster op een mogelijk afscheid.

Jens Jacobs

Twintig jaar geleden kwam LeBron James als rookie de NBA binnen. In die twintig jaar ontpopte de Amerikaan zich tot één van de beste spelers die het basket ooit gezien heeft. James won daarin vier titels en werd vier keer MVP in de finale. Daarbovenop stootte hij dit seizoen Kareem Abdul-Jabbar van de troon als topscorer aller tijden. Een knappe carrière dus.

Maar aan alle mooie sprookjes komt een einde, ook aan dat van James. Na de uitschakeling in de Western Conference-finale tegen de Denver Nuggets overheerste de teleurstelling bij de Amerikaan. ‘King James’ liet zich op de persconferentie achteraf verleiden tot een wel zeer opmerkelijke boodschap.

“We zien wel wat er gebeurt. Ik weet niet of ik verder ga in deze sport. Ik heb veel om over na te denken”, stelde James zijn toekomst duidelijk in vraag.

Het is nog afwachten of James daadwerkelijk stopt met basketten. James, die nog een contract heeft van twee seizoenen bij de Lakers (waarvan één een optie is), liet eerder al optekenen graag met zijn oudste zoon Bronny op het parket te staan. Al zal hij dan nog wel even moeten doorgaan. Bronny, die ook bulkt van het talent, kan pas in 2024 deel uitmaken van de NBA Draft Class.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer