VIDEO. “No way, ging hij er echt in?” Golfinstructeur doet monden openvallen met slam dunk hole-in-one op PGA Championship

Brooks Koepka mocht dan wel voor de derde keer in zijn carrière de PGA Championship winnen, dé man van de slotdag op de Oak Hill East golfbaan was toch wel Michael Block. De 46-jarige Amerikaan, die nota bene geen professionele golfspeler maar wel golfinstructeur is, maakte zondag op de vijftiende hole een onwaarschijnlijke hole-in-one. Zonder dat het golfballetje ook maar één keer de grond raakte, verdween het in de hole. Een slam dunk hole-in-one dus.

Maxime Caeyman

Het verhaal van de PGA Championship 2023, de tweede major van het golfseizoen, is ongetwijfeld dat van Michael Block. De Amerikaan, die in het dagdagelijkse leven golfinstructeur is, begon de slotdag van de PGA Championship op een gedeelde achtste plaats. Het is zelden gezien dat iemand die niet eens professioneel golfer is zo presteert op één van de belangrijkste toernooien van het jaar, en dan moest zijn strafste stoot nog komen.

Op de vijftiende hole sloeg Block de bal in één keer in de hole, zonder dat de bal de grond raakte. Een geweldige slam dunk hole-in-one dus, tot groot jolijt van het publiek. Block kon z’n ogen niet geloven: “Hij ging er niet in. Nee. Nee. No way. Ging hij er echt in, Rory?”, zo vroeg hij aan de Noord-Ierse topgolfer Rory McIlroy. Block werd uiteindelijk vijftiende, waardoor hij zich al verzekerde van deelname aan de PGA Championship van 2024.

Oh ja. Wie een golfles bij Block wil boeken: de Amerikaan rekent doorgaans 125 dollar aan voor een les van 45 minuten. Al is de vraag of zijn prijzen na afgelopen weekend nog steeds dezelfde zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer