© Kurt Frederickx

Tongerse dj verwerkt het overlijden van zijn vader in nieuwe single

Tongeren -

Dat het leven snel voorbijgaat weet de Tongerse dj en producer Thierry Von Der Warth. Zijn nieuwe zomersingle ‘Chasing Time’ spoort luisteraars daarom aan om te genieten van het leven. Terwijl hij het nummer maakte, verwerkte Thierry de dood van zijn vader.

Kurt Frederickx

Met 20 miljoen streams die hij in een recordtempo behaalde is de nummer 8 uit de Climax top 100-lijst van de meeste gestreamde Belgische dj’s goed bezig. Na Sunset Lovers brengt Thierry Von Der Warth nu zijn nieuwe zomersingle Chasing Time uit. “We moeten meer genieten en tijd maken om het leven te vieren met de mensen die ons omringen”, zo klinkt de boodschap in dat lied. Tijdens het productieproces, waarbij Thierry samenwerkte met zanger Jay Mason, barstte hij in de studio regelmatig in tranen uit.

“We worstelen allemaal wel eens met nuttig besteden van onze tijd”, zegt Thierry. “Daarnaast hielp het maken van dit nummer me ook bij het verwerken van de dood van mijn vader. Die stierf vorig jaar op 62-jarige leeftijd. ‘Chasing Time’ is een ode aan hem, maar ook een reminder om naast het nastreven van je eigen doelen toch steeds tijd te maken voor jezelf, voor je vrienden, familie en de mensen die je graag ziet. Ook mijn levensvisie is door het wegvallen van mijn vader veranderd. Ik leef veel meer in het moment en heb geleerd om de kleine dingen te appreciëren. Het leven draait niet alleen om werken. Het leven is veel te kort.”

Knagend gevoel

“Ik zal nooit vergeten hoe mijn vader mij vanop z’n sterfbed aanmoedigde om te gaan draaien”, vertelt Thierry. “Papa was niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend en steun en toeverlaat. Ik was net thuis van een dj-set op een festival, draaide de sleutel om in het slot, deed de deur weer dicht en kreeg telefoon van het ziekenhuis dat papa overleden was. Alsof hij gewacht had tot ik weer veilig thuis was, want zo is het bij mij binnengekomen. Als ik eraan terugdenk worden mijn ogen vanzelf vochtig.”

“Het heeft mij immens geraakt”, zegt Thierry. “Ik heb me een tijd schuldig gevoeld. Ook al hadden we een sterke band, konden we over alles met elkaar praten… Ik heb het mezelf lang kwalijk genomen dat we zijn laatste uren niet samen doorgebracht hebben. Ook al weet ik dat hij dat niet erg vond, want hij moedigde mij altijd aan om te gaan draaien. Toch knaagt het nog steeds. Daarom wil ik in Chasing Time ook meegeven dat mensen echt tijd moeten nemen in het leven voor al die mensen die ze graag zien, want ik weet waarover ik spreek.”

https://www.youtube.com/watch?v=1zmw9YxInJM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer