© Getty Images via AFP

ROLAND GARROS. Wisselend succes voor de Belgen in eerste kwalificatieronde: Bergs, Onclin en Minnen stoten door

Wisselend succes voor de Belgen in de eerste kwalificatieronde van Roland Garros. Bij de mannen zijn Kimmer Coppejans (ATP 170) en Joris De Loore (ATP 187) meteen uitgeschakeld. Zizou Bergs (ATP 131) en Gauthier Onclin (ATP 206) stoten door. Bij de vrouwen nam Greet Minnen (WTA 119) de eerste horde, Magali Kempen (WTA 194) is uitgeschakeld.

Bron: BELGA

Coppejans verloor in de eerste voorronde in twee sets van de Spanjaard Pedro Martinez (ATP 135): 6-3 en 6-1. De 29-jarige Coppejans stond tot dusver twee keer op de hoofdtabel van Roland Garros. In 2015 en 2019 werd hij op het Parijse gravel uitgeschakeld in de eerste ronde.

De Loore moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn Andrea Collarini (ATP 192), die met 6-2 en 6-4 aan het langste eind trok. De 30-jarige De Loore slaagde er in zijn carrière nog niet in zich te plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

Onclin en Bergs nemen eerste horde

Gauthier Onclin verschalkte in de eerste kwalificatieronde de Roemeen Nicholas David Ionel (ATP 196) in twee sets met 6-2 en 6-3. De 22-jarige Luikenaar speelt in de tweede van drie voorrondes tegen de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP 153), die met 6-3 en 6-2 won van de Australiër Rinky Hijikata (ATP 136). Onclin probeert zich op het Parijse gravel voor het eerst in zijn carrière te plaatsen voor een grandslamtoernooi.

“Ik was niet te gespannen. Het was meer opwinding”, vertelde Onclin na zijn zege. “Ik ben goed omgegaan met het matchbegin, dat is nooit gemakkelijk. Ik was een beetje in het ongewisse omdat het mijn eerste keer was, maar het was een fantastische ervaring. Uiteindelijk ben ik erg blij met mijn prestatie. Mijn forehand heeft het verschil gemaakt. Hij speelde een beetje neutraal, gaf me kansen en ik kon die benutten zonder me te forceren. In de tweede set, toen hij beter was, kon ik hem toch in toom houden.”

De 23-jarige Bergs haalde het in de eerste voorronde met tweemaal 6-4 van de Amerikaan Steve Johnson (ATP 181). In de tweede van drie kwalificatierondes ontmoet Bergs ofwel de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP 248) ofwel de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP 225).

Bergs hoopt zich voor het eerst te verzekeren van een plaats op de hoofdtabel van Roland Garros. Hij mikt op een derde grandslamdeelname, na Wimbledon 2022 en de Australian Open begin dit jaar. Telkens was de eerste ronde zijn eindstation.

Met David Goffin (ATP 113) is al een Belgische man zeker van een stek op de hoofdtabel.

Minnen neemt eerste horde, Kempen uitgeschakeld

Bij de vrouwen heeft Greet Minnen (WTA 119) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. De 25-jarige Kempense versloeg in de eerste voorronde de Duitse Katharina Hobgarski (WTA 228) in twee sets met 6-4 en 6-2.

Minnen speelt in de tweede van drie kwalificatierondes tegen de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 156), die met 6-3 en 6-4 won van haar landgenote Jaqueline Cristian (WTA 128). De voorbije drie jaar stond Minnen telkens op de hoofdtabel van Roland Garros. Ze kwam nog niet verder dan de eerste ronde op het gravel in Parijs.

Magali Kempen (WTA 194) ging in twee sets onderuit tegen de Japanse Mai Hontama (WTA 189): 7-5 en 6-2. De 25-jarige Kempen kon zich in haar carrière nog niet plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

Elise Mertens (WTA 28), Ysaline Bonaventure (WTA 81) en Maryna Zanevska (WTA 88) zijn al zeker van een stek op de hoofdtabel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer