© EPA-EFE

Zorgen in aanloop naar Roland Garros: Elise Mertens past voor Straatsburg met pijnlijke rechterschouder

Elise Mertens (WTA 26) komt deze week niet in actie op het WTA 250-toernooi in het Franse Straatsburg. De 27-jarige Limburgse zag het event als een laatste voorbereiding op Roland Garros, maar tijdens de dubbelspelfinale zaterdag op het WTA-toernooi in Rome voelde ze opnieuw pijn aan haar rechterschouder, waarmee ze ook in april al sukkelde. Door die blessure laat ze nu het toernooi in Straatsburg schieten.

Bron: BELGA

Mertens veroverde zaterdag nog aan de zijde van de Australische Storm Hunter de dubbeltitel in Rome, maar gaf nadien al aan dat ze wegens een pijnlijke rechterschouder mogelijk het toernooi in Straatsburg zou laten schieten met het oog op Roland Garros dat voor de deur staat. Zondagavond bevestigde de organisatie van het toernooi in Straatsburg dat Belgiës nummer 1 effectief past met een pijntje aan de rechterschouder.

“Ik heb een rechterschouderblessure opgelopen tijdens het toernooi in Rome”, zegt Mertens in een reactie bij de toernooi-organisatie. “Ik vind het jammer dat ik dit jaar niet kan spelen. Ik wens Straatsburg een zeer succesvol toernooi toe en hoop er volgend jaar weer bij te zijn.”

De 27-jarige Mertens was voorzien als tweede reekshoofd in Frankrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer