Nick Kyrgios heeft zijn Tesla terug, maar hield er wel een voetblessure aan over.© instagram

Tesla gestolen, mama bedreigd en zelf onder schot gehouden: Nick Kyrgios mist Roland Garros nadat hij in alle tumult voetblessure oploopt

Nick Kyrgios moet forfait geven voor Roland Garros, met een voetblessure. Niet omdat hij zich blesseerde op het tennisveld. Wel in de nasleep van de diefstal van zijn opzichtig groene Tesla, waarbij zijn mama onder schot werd gehouden.

Hans Jacobs

Enkele weken geleden werd de Tesla in Canberra, woonplaats van Kyrgios, gestolen. Om 8.30 in de ochtend bedreigde een man de mama van Kyrgios. Terwijl hij haar onder schot hield, maande hij haar aan om de sleutels van de Tesla van haar bekende zoon te overhandigen, en stoof hij ermee weg. Gelijk alarmeerde ze Kyrgios, die in actie schoot. Hij verwittigde niet enkel de politie maar nam actief deel aan de ‘operatie’ om de auto weer in zijn bezit te krijgen. Zo stelde hij via een app het tracking-systeem in werking, zodat de politie precies wist waar de wagen zich bevond, en stelde hij een maximumsnelheid in van 80 kilometer per uur. Met succes, de dief werd ongeveer een halfuur later gevat.

© AFP

“Maar in alle heisa en de adrenaline van de carjacking liep hij een scheurtje op in zijn linkervoet. We weten zelfs niet eens hoe dat precies is gebeurd”, zei zijn manager Daniel Horsfall aan de Australische krant Canberra Times. Een vervelende blessure was het wel, zei hij, aan de onderkant van zijn voet, zodanig dat hij kon niet glijden op gravel. Horsfall zegt dat Kyrgios heeft geprobeerd om zich klaar te stomen voor Roland Garros maar de wonde niet voldoende geheeld is. De Australische toptennisser moest ook al in extremis afzeggen voor de Australian Open, toen met een knieblessure.

De Tesla is inmiddels weer ten huize Kyrgios.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer