© Nico Francois

Regenboogvlag wappert aan het Praetorium in Tongeren

Tongeren -

De regenboogvlag wappert opnieuw aan het Praetorium in Tongeren. De vlag werd opgehangen naar aanleiding van IDAHOT of de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie die telkens doorgaat op 17 mei.

Nico Francois

Joachim Peeters, voorzitter van OUDt, dankt het college van Burgemeester en schepenen voor dit kleine gebaar met een grote waarde. “Door elk jaar de vlag ook in onze stad te laten wapperen, laten we zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn”, zegt Joachim. “Dat iedereen op hun eigen unieke manier welkom is. De regenboogvlag is niet alleen een steun voor de mensen die al uit de kast gekomen zijn, maar ook een teken voor de mensen die nog zoekende zijn.”

“Het gaat hier over iets dat ik heel evident vind, maar op vele Europese plaatsen nog heel moeilijk ligt”, zegt schepen Evelyne Stassen. “De eerste en de oudste stad van het land wil hiermee een belangrijk symbolisch gebaar stellen. Ook met ons permanent regenboogzebrapad aan De Semper willen we laten zien dat Tongeren een stad van diversiteit is.”

© Nico Francois

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer