© Dick Demey

Standard 3 Genk Ladies 0 Finale Beker van België vrouwenvoetbal

Geen bekerglorie voor Genk Ladies: Standard is maatje te groot in verlengingen

Teleurstelling troef bij KRC Genk Ladies. In haar tweede bekerfinale ooit ging het, na verlengingen, onderuit in en tegen Standard: 3-0. “Toch moeten we fier zijn op ons parcours. Enkel de kers op de taart ontbreekt”, vertelde coach Guido Brepoels.

Lars Aussems

De ontgoocheling was na afloop van de Genkse gezichten af te lezen. KRC geloofde volop in haar kansen op bekerwinst. Het verloor dit seizoen geen enkele keer van Standard, maar de Rouchettes toonden donderdagavond nog maar eens dat ze een echte bekerspecialist zijn. Standard speelde niet voor niets haar vijfde finale op rij. En dan was er natuurlijk nog dat thuisvoordeel. De 600 meegereisde Genk-fans waren zwaar in de minderheid op Sclessin. Het totale supportersaantal klokte af op 9027. Een record voor het Belgische vrouwenvoetbal.

© Dick Demey

Ongelijke wapens

Gesteund door die fervente thuisaanhang nam Standard vrij snel het voortouw. Het kreeg enkele kansjes maar KRC plooide niet. “We waren in de beginfase misschien wat onder de indruk van de omstandigheden”, knikte coach Brepoels na afloop. “Een strijd met ongelijke wapens natuurlijk. Maar we hebben het evenwicht snel hersteld. Echt grote kansen hebben we niet weggegeven. Alleen creëerden we zelf ook te weinig. We konden de bal moeilijk vasthouden en er was zo te weinig aansluiting.”

De Bilzenaar greep in bij de rust en bracht Duijsters in de ploeg. Maar ook zij stond in de tweede helft vooral op een eiland, met Petry en Vanzeir. Miller poeierde vanop afstand nog op de Genkse deklat en een volley van Van Eynde aan de tweede paal vloog over. Van Seijst pakte in de laatste seconden nog een penalty van Coutereels, maar in de verlengingen nam de thuisploeg dan toch afstand. De 1-0 viel na een owngoal. “Dat is gewoon pure pech. Enkele minuten later krijgen we na een Luikse counter via Van Eynde het deksel helemaal op de neus. In de fase ervoor hadden we misschien wel een strafschop verdiend. Maar die moet je dan ook durven fluiten, in het nadeel van Standard op Sclessin. De omstandigheden waren ons natuurlijk ook niet gegund. Maar als het daar 1-1 wordt, krijg je mogelijk wel een andere wedstrijd.”

© Dick Demey

Fiere Brepoels

Na de 2-0 kon Genk Ladies geen vuist meer maken en moest het de kelk tot op de bodem ledigen. De Peerse Aster Janssens (ex-Genk) viel in en zette even later zelfs nog de 3-0-eindstand op het bord. Standard stak verdiend de beker in de lucht. Genk bleef met lege handen achter. “Als je bekijkt van waar we komen en je ziet waar we nu staan, dan is dat eigenlijk schitterend”, vertelde een trotse Brepoels. “Ik ben fier op mijn team. We hebben het maximale eruit gehaald met deze groep. We hebben alles gegeven en hebben opnieuw een mooi seizoen achter de rug. Enkel de kers op de taart ontbreekt.”

Standard: Damman, Marinucci (118’ Amorij), Brackman, Coutereels, Van Eynde (114’ Nelissen), Cordier, Miller, Blave (82’ Ademi), Gelders (118’ Rosala), Fon (105’ Janssens), Merkelbach.

Genk Ladies: van Seijst, Vendelbo (110’ Vanhoudt), Camps, Gielen, Vanaenrode, Pauwels (63’ De Meester), Vandersanden, Martin (92’ De Bondt), Wielockx (45’ Duijsters), Vanzeir (86’ Kersten), Petry.

Doelpunten: 99’ Camps (own) 1-0, 101’ Van Eynde 2-0, 115’ Janssens 3-0.

Gele kaarten: 26’ Pauwels (KRC), 90’ Martin (KRC), 112’ Vandersanden (KRC).

Aangeboden door onze partners