© BELGA

Belgische rolstoelatleten hebben de goeie vorm te pakken: Roger Habsch scherpt vier dagen na Peter Genyn wereldrecord op 100m opnieuw aan

Roger Habsch heeft donderdag in het Zwitserse Arbon het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint, in de klasse T51, verbeterd. De Luikenaar klokte 19.32. Vier dagen geleden scherpte Peter Genyn het wereldrecord nog aan tot 19.61.

Bron: BELGA

Habsch had het wereldrecord tot zondag in handen met 19.68, maar verloor het op de internationale wheelermeeting van Oordegem aan Genyn. De Luikenaar wilde meteen revanche nemen en deed dat tijdens de Daniela Jutzeler Memorial.

“Dit had ik helemaal niet verwacht”, gaf de Luikse atleet toe na afloop. “De omstandigheden waren gunstig voor een mooie prestatie: een snelle piste, de wind zat goed... Maar het is vooral het werk in de voorbereiding dat vruchten heeft afgeworpen. Ik ben acht kilo afgevallen, ik heb wat aanpassingen gedaan aan mijn wheeler. Dat heeft allemaal geloond, ook al kan ik het moeilijk geloven want het is een superchrono. Ik ben heel blij dat ik mijn wereldrecord heb heroverd.”

De Fin Toni Piispanen (20.15) kwam als tweede over de streep in Zwitserland, voor Peter Genyn (20.22). Zaterdag en zondag ontmoeten de drie atleten elkaar opnieuw in Arbon tijdens de Wheelchair Swiss Nationals. Later deze maand is er in Nottwil (25-27 mei), ook in Zwitserland, nog de ParAthletics Grand Prix.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer