© BELGA

Geen veldrijden in september, Beringen opent seizoen op 8 oktober

Nadat eerder al bekendgeraakte dat de veldritten in Lokeren (17 september) en Kruibeke ( 1 oktober) dit jaar niet georganiseerd worden, heeft ook de wedstrijd in Beringen een andere datum gevonden. Dat betekent dat er in de maand september geen A-veldritten georganiseerd zullen worden. Beringen wordt de eerste cross van het nieuwe seizoen, de wedstrijd vindt plaats op 8 oktober.

Guy Van Den Langenbergh

Oorspronkelijk stond de Exact Cross Beringen geprogrammeerd op 24 september. Zij verhuizen nu naar 8 oktober. Dat betekent dat er geen Belgische UCI-crossen georganiseerd zullen worden in de maand september. Dat werd bevestigt door de UCI, Belgian Cycling en Golazo. Het veldritseizoen begint hiermee drie weken later dan oorspronkelijk gepland.

Eerder hadden de organisatoren van de Rapencross in Lokeren (17 september) en de Poldercross in Kruibeke (1 oktober) te kennen gegeven dat ze dit jaar niet willen organiseren. In Lokeren kwam de wedstrijd te vroeg na het BK dat ze in januari organiseerden en hoopten ze ook op een plaats op de kalender later in het seizoen, in Kruibeke zijn er werken en was geen andere locatie beschikbaar.

De stad Beringen en organisator Golazo ontvangen in 2027 ook het Belgisch Kampioenschap Cyclocross, op 8 oktober zal het BK-parcours reeds uitgetest worden. De Exact Cross Beringen zal live worden uitgezonden op Sporza.

Een week na de wedstrijd in Beringen staat al de eerste wereldbeker van het seizoen op het programma. Die wordt gereden in het Amerikaanse Waterloo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer