© EPA-EFE

Rafael Nadal geeft forfait voor Roland Garros (en stopt voor onbepaalde tijd): “Ik kon er niet meer van genieten”

Rafael Nadal zegt niet enkel af voor Roland Garros wegens een heupblessure, hij stopt voor onbepaalde tijd. De 36-jarige tennislegende wil in 2024 afscheid nemen van het proftennis.

Hans Jacobs

“Hoelang ik een break neem, weet ik niet: misschien twee maanden, misschien vier maanden…“ Rafael Nadal heeft te veel last van zijn blessures en wil een lange break nemen. “Vooral na de coronapandemie heb ik niet kunnen genieten van tennis, ik kon niet pijnvrij trainen en toernooien spelen.”

Het is geen definitief afscheid, zegt hij. Althans, dat is niet zijn bedoeling. Nadal wil in 2024 afscheid in schoonheid nemen van het proftennis. “Net daarom stop ik nu een tijd, om dan 100 procent te zijn. Of de Olympische Spelen op Roland Garros mijn laatste toernooi zullen zijn, kan ik niet voorspellen. Ik kan moeilijk voorspellen hoe mijn lichaam er dan aan toe zal zijn. Mijn motivatie om er nog voor te vechten, is om in 2024 afscheid te nemen op alle toernooien die in mijn carrière belangrijk zijn geweest. Uiteraard zou ik dan ook graag de Spelen meemaken.”

Uit top 100

Nadals laatste wedstrijd was zijn verlies in de tweede ronde van de Australian Open. Aanvankelijk zou de Spaanse gravelkoning zes tot acht weken moeten revalideren, maar uiteindelijk zegde hij na de hardcourttoernooien in Amerika (Indian Wells en Miami) ook af voor de gravelafspraken in Europa (Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome). Nu volgt ook Roland Garros, waar hij voor het eerst sinds 2004 niet te bewonderen zal zijn.

Rafael Nadal zal door zijn forfait voor het eerst sinds 2003 uit de top 100 van de wereld vallen. De Spanjaard staat vandaag veertiende maar verliest dan de 2.000 punten die hij vorig jaar scoorde in Parijs. Daardoor zou hij op de eerste ranking na Roland Garros (12 juni) wegzakken naar ongeveer plaats 120.

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer