© AFP

Voor het eerst sinds 2004 geen Rafael Nadal op Roland Garros? “Spanjaard zal donderdag beslissing nemen tijdens persconferentie”

Het ziet er naar uit dat de aankomende editie van Roland Garros (28 mei-11 juni) zonder gravelspecialist Rafael Nadal afgehaspeld zal worden.

Jens Heylen

Volgens een woordvoerder zal Nadal donderdagnamiddag om 16u een persconferentie houden in zijn tennisschool in Mallorca. De 36-jarige Spanjaard staat sinds de Australian Open in januari aan de kant met een heupblessure.

Daardoor moest hij zich afmelden voor de toernooien van Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome. Velen tekenen daar present om al wat matchritme op het gravel op te doen maar Nadal moest ze dus noodgedwongen een voor een aan zich laten voorbijgaan.

De Spanjaard hoopt als veertienvoudig winnaar op het Parijse gravel er nu wél te staan. Een grand slam waar hij sinds 2004 heer en meester is. In al die jaren verloor hij er slechts drie keer. Maar alles ziet er nu naar uit dat hij Roland Garros eveneens zal moeten missen. Een filmpje van een week geleden doet namelijk niet veel goeds vermoeden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer