Rapencross in Lokeren en Polderscross in Kruibeke slaan jaartje over.© TV Oost

Definitief! Polderscross in Kruibeke en Rapencross in Lokeren gaan dit jaar niet door

Het veldritseizoen zal dit jaar later op gang komen. De geplande opener van het seizoen – de Rapencross in Lokeren op 17 september – gaat niet door en ook de op 1 oktober voorziene Polderscross in Kruibeke verdwijnt voor een jaar in de koelkast.

Guy Van Den Langenbergh

Begin dit jaar werd in Lokeren nog een succesvol Belgisch kampioenschap georganiseerd, gewonnen door Michael Vanthournout. “Maar we zagen het even niet zitten om negen maanden later alweer een topcross te organiseren”, aldus Bram De Brauwer namens het organisatiecomité. “Maar de Rapencross komt terug, dat kan ik nu al bevestigen.”

LEES OOK. Veldritten in Kruibeke en Lokeren staan op de helling: “We hadden op wat meer respect van de wielerbond gerekend”

De organisatoren in Lokeren hadden eerder al aangegeven dat de vroege plaats op de kalender tegenwoordig eerder een belemmering dan een zegen is. De betere veldrijders zijn nog op de weg bezig, zodat het almaar moeilijker wordt om het deelnemersveld te stofferen.

In Kruibeke liggen vooral infrastructuurwerken aan de basis van het sabbatjaar. “De parking van de Dulpop wordt momenteel heraangelegd, wat ervoor zorgt dat we op 1 oktober niet zullen kunnen organiseren”, aldus opnieuw De Brauwer. “Aangezien we in Kruibeke geen tweede locatie hebben om te organiseren, hebben we ook daar besloten om tijdelijk de stekker eruit te trekken. Maar ook hier weer: de Polderscross komt terug.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer