© REUTERS

David Goffin sneuvelt voor vijfde jaar op rij in tweede ronde in Rome

David Goffin (ATP 107) werd zondag uitgeschakeld in de tweede ronde (1/32e finales) van het Masters 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/7.705.780 euro). Hij verloor met 5-7, 6-3 en 6-4 van de Duitser Alexander Zverev (ATP 22), die als negentiende reekshoofd vrij was in de eerste ronde. De partij duurde 2 uur en 27 minuten en werd zaterdagavond onderbroken vanwege de regen.

Bron: BELGA

Het is de vijfde keer op rij dat de Luikenaar in de tweede ronde strandt in de Italiaanse hoofdstad. Voordien bereikte hij er drie keer de kwartfinales, de laatste keer in 2018, toen Zverev hem uit de halve eindstrijd hield.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 32-jarige Goffin en de 26-jarige Zverev stonden eerder al vijf keer tegenover elkaar en Belgiës nummer een leidde in de onderlinge confrontaties met 3-2. Hij won ook de vorige ontmoeting, in 2021 in Monte-Carlo. 

In de achtste finale zal olympisch kampioen Zverev het opnemen tegen de Amerikaan J.J. Wolf (ATP 54). Die schakelde de Pool Hubert Hurkacz (ATP 15) uit met 6-3 en 6-4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer