© Red Bull Content Pool

Origineel cadeau voor moederdag: een backflip met je mama

De freestyle motorcrosser Luc Ackermann (25) had wel een heel origineel geschenk voor moederdag: de Duitser trakteerde zijn mama op een backflip. De eerste keer ooit dat een moeder en zoon dat kunstje flikten.

Jürgen Schrooten

Melitta Ackermann runt samen met haar man Dirk een bloemenkwekerij in Mühlhausen. Met een boeketje moest zoonlief Luc dus niet aankomen op moederdag. Mama Melitta had al langer iets bovenaan haar bucket list staan: met een motor hoog springen en een achterwaartse salto maken. En dat samen met haar zoon Luc, de X Games- en FIM-wereldkampioen.

© Red Bull Content Pool

Waarom niet op moederdag, dacht Luc. En zo bezorgde hij zijn mama een wel heel origineel cadeau. Ze namen een fikse aanloop, vlogen 8 meter hoog en 13 meter ver en landden veilig op een airbag. “Dat was de spannendste sprong van mijn leven”, zei Luc. “Ik ben supertrots op mijn moeder. Het idee kwam van haar. Sinds haar 50ste verjaardag wilde ze altijd al een backflip met mij doen. Ik merkte dat mijn moeder extreem nerveus was, maar ze vertrouwde me.”

“Ik kijk nooit als Luc wedstrijden rijdt”, zei Melitta. “Ik doe dat pas achteraf, als ik weet dat er niets gebeurd is. De backflip was een ongelooflijke ervaring, al zou ik het niet nog eens doen. Al besefte ik wel dat Luc altijd alles volledig onder controle had.” 

© Red Bull Content Pool

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer