© AFP

Thierry Neuville ziet podiumkansen in rook opgaan na pech in Rally van Portugal: “Het is voorbij”

Geen podiumplaats voor Thierry Neuville in de Rally van Portugal. Op de slotdag van de vijfde WK-manche gaf de turbo van zijn Hyundai de geest.

Gert Vermersch

Er vielen op zaterdagavond al enkele ongeruste blikken in het Hyundai-kamp te noteren, toen de wagen van Neuville wat rookontwikkeling toonde. Niet van dien aard om de man op de derde plaats zwaar te verontrusten evenwel. Vooral niet omdat teambaas Cyril Abiteboul al had laten doorschijnen dat er op de slotdag wellicht nog teamorders zouden volgen, waardoor Neuville nog voorbij teamgenoot Dani Sordo naar de tweede plaats zou schuiven.

Maar die ingreep blijkt uiteindelijk niet nodig. Van bij de start van de eerste chronorit op zondag moest Neuville langzaam onderweg. “Het is over”, stelde hij aan de finish van die eerste zondagproef. Bleek de turbo van zijn bolide het te hebben begeven, waardoor de Hyundai slechts over een fractie van zijn normale vermogen beschikte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo een euvel leidt meestal tot een onmiddellijke opgave, maar blijkbaar wil Neuville toch proberen om het einde van de dag te halen. Daarvoor moet hij nog iets meer dan 44 kilometer tegen wandeltempo afleggen. Omdat hij als vijfde nu meer dan zes minuten voorsprong heeft op de zesde – de Brit Gus Greensmith, de leider in de lagere WRC2-klasse – zou hij die punten van de vijfde plek nog net kunnen behouden. Maar zelfs al slaagt Neuville daarin, dan nog is het een magere troost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer