© Thierry Dekkers

© Thierry Dekkers

© Thierry Dekkers

© Thierry Dekkers

© Thierry Dekkers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Tongerse smederij en houtatelier bekroond voor vakmanschap

Tongeren -

Tongeren telt vanaf nu twee vaklui extra die het Handmade in Belgium-label mogen dragen: smederij Roon en Het Levend Atelier. “Beide bedrijven zijn een toonbeeld van authentiek vakmanschap en getuigen van veel creativiteit”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg.

Thierry Dekkers

Ronald Bleize van Smederij Roon maakt alles nog ambachtelijk, met vooral heel veel liefde en aandacht voor materiaal en vormgeving. “Elk stuk dat mijn atelier verlaat is uniek”, vertelt Ronald. “Ik maak het speciaal voor die ene opdracht en zal het erna nooit nog op dezelfde manier maken. Of het nu om een balkon, smeedwerk, een serre of een barbecuegrill gaat, ik ga altijd tot het uiterste om tot een mooi en origineel resultaat te komen.” Die bevlogenheid en dat authentieke vakmanschap onderstreept Unizo Limburg met het Handmade in Belgium (HIB)-label. Met dat label zet Unizo ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken.

Tapasplanken uit fruithout

Ook Brecht Vandenbergh van Het Levend Atelier wordt bekroond met het HIB-label. “Met de schrijnwerkerij van Het Levend Atelier ben ik actief in het bouwen van speelterreinen, pleininrichting, houten constructies, ecologische meergeneratiewoningen , creatieve en massieve interieurbouw, strobalen muren enzovoort”, legt Brecht uit. “Al verschillende generaties terug bestond de familie aan mijn vaders kant uit houtbewerkers. Op het moment dat ik zelf met hout in contact kom, voel ik me waar ik wil zijn.”

“Met Het Levend Atelier bouwen we samen aan een betere en mooiere wereld”, vertelt Brecht. “Alle constructies in hout worden in eigen atelier vervaardigd, met de hand, handmachines of stationaire machines. Eigenzinnige vormgeving en afwerking worden eveneens door ons uitgevoerd. Mijn partner Véronique Cloes staat in voor de vormgeving en ontwerpen van de creaties. Samen met de klant bespreken we elke stap. Sinds kort ontwerpen en produceren we ook een collectie tapasplanken, een echt streekproduct gefrabiceerd met fruithout uit Haspengouw.”

http://www.handmadeinbelgium.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer