© Nico Francois

Tongers natuurgebied De Kevie krijgt nieuwe tractor

Tongeren -

Op vrijdag 12 mei kreeg Roger Nijssen, conservator van het natuurgebied De Kevie in Tongeren, de sleutels in handen van een nieuwe tractor met frontlader. De stad Tongeren kocht de tractor aan en geeft hem nu in bruikleen aan de vzw Kevieprojecten.

Nico Francois

Een natuurreservaat vraagt dagelijkse inspanningen voor het onderhoud en neemt veel tijd in beslag. Zo moet het kleinhout er opgeruimd worden om opnieuw hooiweiden te creëren, worden er omheiningen en wandelpaden aangelegd en hersteld, worden wilgen geknot naar typische Haspengouwse traditie… En niet alleen het onderhoud is van belang, ook de dieren die De Kevie regelmatig huisvest moeten water en voedsel krijgen. Om dit werk te verlichten, kocht de stad Tongeren een tractor met frontlader aan (50.000 euro inclusief btw).

Het natuurgebied De Kevie situeert zich zuidoostelijk van de stad Tongeren, centraal in de alluviale vlakte van het brede Jekerdal. Het is ideaal gelegen vlakbij het centrum van de stad. Honderden wandelaars en fietsers genieten hier dagelijks van de goede lucht en rust. Maar ook op het vlak van educatie en recreatief toerisme is dit gebied zeer waardevol. Het unieke is de enorme verscheidenheid van de gebieden, de reservaten: De Beemden, Het Hardel, De Kevie en De Meerssen. Deze bieden elk een unieke blik op de natuur. Elk reservaat heeft haar eigen, zeer specifieke prachtige uitzichten en uitkijkpunten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer