Deze slaaphouding heeft een negatief effect op je lichaamshouding

Hoe werd jij vanmorgen wakker? Fris en fruitig of nog steeds moe en met een stijf lichaam? Volgens een Britse slaapexpert, die zich specialiseert in slaapposities kan dat voor een groot deel te maken hebben met je slaaphouding.

Bron: De Telegraaf

Volgens James Leinhardt is er één houding die je zo veel mogelijk moet proberen te voorkomen omdat die een negatief effect kan hebben op je lichaamshouding. Bovendien zou deze manier van slapen de kans op spierpijn vergroten.

In een video op TikTok stelt Leinhardt dat op je buik de meest slechte slaaphouding is. “Je draait je nek en duwt je hoofd omhoog: een onnatuurlijke houding voor je ruggengraat”, zo luidt zijn uitleg. “Dit is niet goed voor je wervels en kan zorgen voor nek- en rugpijn.”

LEES OOK:

Kussens

Hoe hoort het dan volgens Leinhardt? Volgens de lichaamshoudingsexpert is het in ieder geval belangrijk om slim gebruik te maken van je kussens. Zijn advies is om je hoofd op een kussen te leggen dat de ruimte vult tussen het topje van je oor en de top van je schouder. Een andere kussen leg je tussen je knieën en enkels. “Dat zorgt voor extra steun en stabiliseert de heup.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer