© Hélène Vissers

© Hélène Vissers

© Hélène Vissers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Neos Lommel trotseert de regen voor daguitstap naar ’s Hertogenbosch

Lommel -

Regen, regen, regen… Er was maar één bui op dinsdag 9 mei, maar ze duurde wel een hele dag lang. 34 leden van Neos Lommel trokken hun regenponcho aan en trokken op uitstap naar ‘s Hertogenbosch.

Hélène Vissers

"We startten onze dag met een tas koffie en een Bosche Bol, een lokaal gebakje", klinkt het bij de Neos-leden. "Daarna ging het naar de bootjes voor een leuke rondvaart van meer dan 3 kilometerdoor de 'Binnendieze'. Dit is een meestal ondergronds waternetwerk ontstaan door de Aa (ook in Turnhout gekend) en de Dommel (de Dieze), die wij dan weer kennen van in Neerpelt en Valkenswaard. De poncho's hielden ons droog en de bekwame schipper/gids hield ons veilig. Een prachtige stad, zelfs van onderuit gezien."

's Middags verorberden de reizigers een driegangenmenu in Grand Café Silva Ducie. "Daarna trokken we met de VVV-gids op stadsbezoek, nog steeds door de regen. Zeker een aanrader is de Kathedraal Sint-Jan. Wat een bouwwerk! De Heilige Maagd Maria decoreerde er haar meimaand meesterlijk met een bloemenaltaar en wel 100 kaarsen. Kunstschilder Jeroen Bosch is hét uithangbord voor deze stad, maar helaas hadden we te weinig tijd om zijn museum te ontdekken. Het vrije uurtje in de late namiddag brachten we door in een leuke kroeg. Zo werd het ondanks de regen een onvergetelijke dag in een erg leuke en mooie stad."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer