© Wendy Vandeput

© Wendy Vandeput

© Wendy Vandeput

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Lommelse tattoo artist maakt houten kaarsenhouders en... handtassen

Lommel -

Naast tattoo artist is de Lommelse Kevin Van Leuven ook gepassioneerd door lasersnijden en graveren. Met Cara Cara Art Studio maakt hij niet alleen kaarsenhouders of serveerplanken, maar ook... houten handtassen. Voor zijn vakmanschap ontving hij het HIB-label van Unizo.

Wendy Vandeput

Lommelaar Kevin Van Leuven heeft een passie voor creëren. Hij is tattoo artist, maar daarnaast legt hij zich als veelzijdig kunstenaar ook toe op lasersnijden en graveren. Zo maakt hij indrukwekkende mode- en interieuraccessoires uit hout. Zijn meest opvallende creaties zijn ongetwijfeld zijn houten handtassen. Een opvallend origineel ondernemersverhaal dat getuigt van creativiteit, authenticiteit en vakmanschap.

Met Cara Cara Art Studio maakt Kevin onder meer kaarsenhouders en serveerplanken, maar dus ook houten handtassen. “Ik laser bijvoorbeeld elipsvormige patronen in het hout, waardoor het hout buigbaar wordt”, legt Kevin uit. “Het blijft dus geen stijve plank. Na het graveren bewerk ik het hout en ook de binnenkant van de handtas werk ik nog af met een mooie stof. De leren draagriem zorgt voor de finishing touch.”

Dat unieke vakmanschap onderstreept Unizo Limburg nu met de toekenning van het officiële Handmade in Belgium-label aan Cara Cara Art Studio. “Daarmee zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken”, zeggen Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg, en Daan Vanden Boer, ondervoorzitter van Unizo Lommel. “De mode- en interieuraccessoires die Kevin ontwerpt en met de hand vervaardigt uit hout, passen perfect in dit verhaal.”

https://www.handmadeinbelgium.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer