Jacky Mathijssen (hier op een archiefbeeld): “Als STVV nu nog op zoek is naar een trainer, dan begint de tijd te dringen.”© Boumediene Belbachir

Jacky Mathijssen over zijn ex-club STVV: “Als ze nu nog een trainer zoeken, begint de tijd te dringen”

“De Antwerpse mentaliteit kan een extra troef zijn voor KRC Genk en Union.” Aan het woord is onze huisanalist Jacky Mathijssen. De bondscoach van de Belgische beloften is deze week onze gast in HBVL Sportcast en heeft het over de titelstrijd, Antwerp-coach Mark van Bommel, de trainerszoektocht van STVV en het EK voor beloften.

Tom Mas

De Champions’ Play-offs zijn twee speeldagen ver en KRC Genk is voor het eerst sinds oktober leider af. Blauw-wit verloor zondag met 2-1 op het veld van Antwerp en moet The Great Old zo voor zich dulden. Volgens Mathijssen is er echter geen man overboord. “In Genk moet men dit zeker niet dramatiseren”, zegt hij in een gesprek met onze chef sport Kristof Liberloo en KRC Genk-watcher Marnik Geukens. “In de play-offs weet je dat een foutloos parcours heel zeldzaam is. Alle ploegen zullen nog punten verliezen en Club Brugge gaat zeker een rol spelen. Alles is nog mogelijk.”

STVV

Mathijssen heeft het ook over zijn ex-club STVV. Daar is men na het vertrek van Bernd Hollerbach nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer. “Als ze nu nog op zoek zouden zijn, begint de tijd te dringen”, aldus Mathijssen. “Maar goed, dat is een beetje eigen aan de club. Last minute komt men altijd wel met een mooie oplossing. Ik hoop dat ze voor een Belg kiezen. Het probleem is dat wij Belgen de zaken meestal zeggen zoals ze zijn. Ik ga STVV als voorbeeld gebruiken, maar viseer de club absoluut niet. Er vertrekken daar heel wat spelers. Als men mij nu vraagt wat er volgend seizoen mogelijk is met de spelersgroep die overblijft, zeg ik: ‘We gaan waarschijnlijk degraderen’. Dan ga ik de job natuurlijk niet hebben, maar ik heb wel gelijk. Een buitenlander zou dat wellicht anders aanpakken.”

EK

Afsluiten doet Mathijssen met de Belgische beloften. Zij spelen deze zomer het EK, maar het Belgische competitieformat maakt het de Dilsenaar niet gemakkelijk. “Er zijn gasten die we vijftig dagen moeten opvangen, omdat hun club de play-offs niet gehaald heeft. Dat is allesbehalve ideaal”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners