© Getty Images via AFP

Krijgt bijna-crash van Lando Norris nog een staartje? FIA opent onderzoek na incident in de pitstraat

De Internationale Autosportfederatie (FIA) heeft een onderzoek ingesteld naar een nieuw bijna-ongeluk in de pitstraat tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Miami afgelopen zondag. Daar reed de Britse McLaren-coureur Lando Norris in de vijfde ronde bijna een official aan toen hij de pitstraat inreed voor een nieuwe bandenset.

Jens JacobsBron: BELGA

   Een woordvoerder van het bestuursorgaan van de Formule 1 vertelde het Britse persbureau PA: “We zijn ons bewust van het incident en onderzoeken het met de lokale organisatoren.”

   Het incident vond plaats een week nadat de Franse F1-rijder Esteban Ocon (Alpine) in de Grote Prijs van Azerbeidzjan bijna een groep cameramensen aanreed in de pitstraat van het circuit in Bakoe. Dat incident leidde ertoe dat de FIA zijn eigen mensen naar de stewards stuurde om zich te verantwoorden. De bond kreeg te horen dat het stappen moest nemen om ervoor te zorgen dat dit soort gevaarlijke situaties zich niet meer voordeden.

   Voorafgaand aan de race van afgelopen weekend in de Verenigde Staten had de FIA haar reglement aangepast om te voorkomen dat “monteurs zich vanuit hun garage naar de afgesloten parkeerplaats van de wagens zouden begeven” en dat “ander personeel of vips pas de pitstraat mogen betreden als de laatste auto de zwart-wit geblokte vlag voorbijgereden is”.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners

   Lees meer