De eerste manche van het BK Beachvolley zit er alweer op.© RR

Beachvolleybal Geberit Beach Tour Haacht

Joppe Van Langendonck pakt knappe vijfde plaats op BK Beachvolley: “Best tevreden met dit resultaat”

Feniks Haacht kan alweer terugblikken op een geslaagde manche van het BK Beachvolley. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen maakten de titelverdedigers hun favorietenrol waar. Voor Joppe Van Langendonck was in zijn thuisgemeente een knappe vijfde plaats weggelegd.

Kristof Somers

“Het gaf mij een fantastisch gevoel om zo dicht bij huis een BK-manche te spelen”, reageert de 20-jarige Joppe Van Langendonck. “In clubverband ben ik hier intussen wel al een aantal jaar weg (Van Langendonck speelt in de zaal voor Mendo Booischot, eerder kwam hij uit voor Haasrode Leuven, red.). Maar de jeugdcategorieën doorliep ik zowel bij Mitters Wespelaar als bij Olympia Haacht, die later zijn gefusioneerd tot Feniks Haacht. Veel bekende gezichten hier dus voor mij.”

Wel nieuw is de samenwerking met Christophe Witvrouwen (Kessel-Lo). Het doel voor het duo was de kwartfinales halen. Dat werd zondagmorgen ook hun eindbestemming. “Een podiumplaats voor eigen volk was nóg mooier geweest, maar ik ben wel tevreden over het resultaat. Dit was ons eerste echte beachtoernooi samen. Ik ben buiten de nationale beachselectie getreden toen Christophe mij vroeg om samen te spelen. Door meer toernooien af te werken, ook internationale events, zullen we alleen maar sterker worden”, besluit Van Langendonck.

Titelverdedigers

De eindzege bij de mannen was voor de broers Vandecaveye. Bij aanvang van het toernooi stonden zij al genoteerd als het te kloppen duo. Ook de titelverdedigster bij de vrouwen, Britt Ruysschaert (Kessel-Lo), mocht vieren, zij het na een driesetter in de halve finales. “Het is duidelijk dat Els Vandesteene en ik nog op elkaar ingespeeld moeten geraken, maar we hadden dan ook nog maar één keer samen kunnen trainen”, aldus Ruysschaert.

Beachvolley op elk niveau meer spankracht geven. Dat was de opzet van dit vernieuwde BK. Deze eerste manche stelde alvast niet teleur. In de Challenge Tour werd volop gestreden voor het ticket dat recht geeft op deelname aan de Pro Tour (met de top twaalf van de Belgische ranking) in de volgende manche, volgend weekend in Hechtel-Eksel. Bij de mannen pakte Brusselaar Jens Christiaens, ex-Haasrode Leuven, dat felbegeerde ticket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer