Jos Verstappen.© RR

Jos Verstappen wint Monteberg Rally: “Heel blij met mijn eerste overwinning in rallysport”

Terwijl zoon Max Verstappen zat te wachten op de start van de GP van Miami boekte vader Jos Verstappen in het West-Vlaamse Heuvelland zijn eerste zege in de rallysport. Hij won de Monteberg Rally.

Marc Cornelissen

Jos Verstappen (51) kwam voor het eerst aan de start van een rally die hij al kende. Vorig jaar was hij op de Monteberg tweede geworden, op 40 seconden van de ervaren Davy Vanneste. Ook dit jaar speelde de strijd zich weer af tussen die twee. Verstappen opende met winst in KP1, maar later nam Vanneste het commando over met vijf besttijden. Maar zijn voorsprong werd gehalveerd door 10 seconden straftijd wegens een valse start. Met een slotoffensief - drie KP-zeges op rij! - kwam Verstappen exact gelijk, mede door een foutje van Vanneste. De zege kwam hem toe, omdat hij de beste was in de eerste KP van de rally.

De Verstappens weten dat je tot het einde moet blijven proberen. Tijdens een pauze konden toeschouwers zien dat Jos in zijn auto keek naar beelden van Abu Dhabi 2021, de veelbesproken GP waarin Max zijn eerste wereldtitel pakte.

“Dit doet me enorm goed. Het was een moeilijke periode voor me omdat ik een paar maanden niet kon rijden”, luidt het op verstappen.com. “Dat ik op deze manier terugkeer, daar ben ik super tevreden mee. Toen het gedurende de dag begon te regenen, was het echt verraderlijk glad, maar toen kon ik tijd terugpakken. Ik ben heel blij met mijn eerste rallywinst.”

Verstappen Sr, die zelf 107 F1-races betwistte, maakte pas een jaar geleden zijn rallydebuut. Dit seizoen miste hij de start wegens migraine en een medische ingreep. De Monteberg Rally was daardoor zijn eerste wedstrijd van het jaar. Hij is ook overgestapt van zijn Citroën C3 naar een Skoda Fabia, waarin hij genavigeerd wordt door de Belg Renaud Jamoul.

De Monteberg telt niet mee om het BK. Dat is wel het geval voor de volgende wedstrijd waar Verstappen aan de start verwacht wordt, de Sezoensrally in Bocholt op 20 mei. Daarna rijdt hij ook nog Rally van Bertrix (10-11 juni) en Ieper (23-24 juni).

  • FORMULE E - Nick Cassidy (NZe, Envision) won de Formule E-race in Monaco. Stoffel Vandoorne (DS Penske) kreeg een straf wegens een foute bandenspanning en moest achteraan vertrekken. Hij werd 9de. Robin Frijns (Abt Cupra) werd 13de.
  • BRITSE F4 - In Brands Hatch werd Breeënaar Douwe Dedecker 13de, 19de en 13de in de Britse F4. Twee keer mocht hij het podium op bij de rookies. Hij is nu 3de in de rookiestand.
  • EURO NASCAR - De eerste zeges van de Euro Nascar gingen in Valencia naar Liam Hezemans (Ned) en Lucas Lasserre (Fra). Anthony Kumpen werd 7de en 4de, Marc Goossens 8ste en 3de.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer