Youna Coens met Brabo.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jade Van Deun en Youna Coens starten met tweede plaats

Jade Van Deun en Youna Coens hebben hun start in het beachcircuit niet gemist. Het jonge Antwerpse duo moest in Haacht pas in de finale het hoofd buigen voor de ervaren tandem Britt Ruysschaert - Els Vandesteene. Na winst van de eerste set gingen de Antwerpse meiden uiteindelijk met 1-2 onderuit. “Toch houden we hier een positief gevoel aan over.”

Jade Van Deun en Youna Coens waren in die finale tegen favorieten Britt Ruysschaert en Els Vandesteene duidelijk niet onder de indruk. Ze wonnen overtuigend de eerste set met 21-17. “We hadden niets te verliezen, startten heel agressief en profiteerden ook wel wat van de kleine foutjes die zij maakten”, aldus Van Deun. “Tot de 14-14 in set twee hielden we nog gelijke tred, maar dan werden onze foutjes door hen afgestraft. In de derde set kon het alle kanten uit, maar uiteindelijk pakken zij toch wel verdiend deze overwinning.”

Teleurgesteld? “Helemaal niet”, vertelt een enthousiaste Jade Van Deun. “Het was koffiedik kijken tot waar we als nieuw duo in deze eerste echte test van het seizoen in staat waren. Vorig seizoen waren we beiden al actief in het circuit, maar met een andere partner. Dit toernooi startten we vooral met de idee elkaar beter te leren kennen. Om beter op elkaar ingespeeld te geraken en een aantal technieken te finetunen. Vooraf rekenden we op een plaats in de kwartfinales. Wat er bij kwam, beschouwden we als bonus. Dus je mag zeker zeggen dat deze eerste test meer dan geslaagd is.” (mabe )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer