© VDB

Knack Roeselare kroont zich met overmacht voor derde keer op rij tot landskampioen volleybal

Knack Roeselare is voor het derde jaar op een rij kampioen van België. In de play-offs toonde Roeselare zich te sterk voor Maaseik, dat vrijdagavond een mirakel nodig had Knack nog van de titel te houden. Iets wat niet gebeurde, want Knack maakte het voor eigen publiek in de derde finalewedstrijd af met een droge 3-0 (32-30, 25-21, 25-14). Het is al de veertiende landstitel in de geschiedenis van de club.

vvaBron: belga

LEES OOK. Competitie, beker én Europa: dit Roeselare schitterde altijd en overal, en zal de maat der dingen blijven

De eerste twee duels gingen de voorbije week allebei al naar de West-Vlamingen. Nadat ze het eerste finaleduel in eigen zaal met 3-1 hadden gewonnen, bleken ze dinsdag ook in de Steengoed Arena in Limburg met 1-3 te sterk.

Roeselare was het beste team na afloop van de reguliere competitie in de Lotto Volley League en sloot nadien ook de Champion Play-offs als koploper af. Voor de manschappen van coach Steven Vanmedegael is het de tweede trofee van het seizoen. In februari klopten ze Menen met 3-0 in de finale van de Beker van België.

© BELGA

Begin april greep Roeselare naast een tweede eindzege in de CEV Cup, de tweede beker in het Europese mannenvolley. In de eigen Tomabelhal verloren de West-Vlamingen in de terugwedstrijd van de finale de golden set met 9-15 van de Italiaanse topclub Modena. De wedstrijd zelf was op 0-3 in het voordeel van de Italianen geëindigd, nadat Roeselare een week eerder met dezelfde cijfers in Modena was gaan winnen.

De West-Vlamingen werden eerder landskampioen in 1989, 2000, 2005, 2006, 2007, 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2021 en 2022. Vorig jaar versloeg Knack in de titelfinale Menen. Maaseik is met zestien landstitels nog steeds de recordkampioen. De laatste keer dat het kampioenschap niet door Roeselare of Maaseik gewonnen werd, was in 1994. Toen werd de toenmalige topclub Zellik een derde keer op rij kampioen. (belga)

© VDB

© VDB

© VDB

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer