Christophe Achten kan niet klagen over de inzet van zijn groep: “Ik ben blij dat de sfeer nog altijd optimaal is en dat iedereen erop gebrand ligt om Menen te verslaan.”© Gregory Van Gansen

Volleybal Lotto Volley League Challenge Ticket Qualification Lindemans Aalst - Menen

Erop of eronder voor Lindemans Aalst in clash tegen Menen: “Met een Europees ticket kunnen wij met een enigszins goed gevoel de zomer ingaan”

Het seizoen van Lindemans Aalst zit er zaterdagavond eindelijk op. In een mager jaar kunnen de Ajuinen toch nog één troostprijs pakken: winnen tegen Menen levert een ticket voor Europa op.

Stefan Geeroms

Het is een slopend seizoen geweest voor Aalst. Dat beaamt ook coach Christophe Achten. “Eigenlijk duurde het seizoen te lang. Het kan zelfs zijn dat de kampioen eerder bekend is dan de winnaar van het laatste Europese ticket. Dat kan niet en de Liga moet daar volgend seizoen rekening mee houden. Ondertussen probeer ik mijn spelers scherp te houden door kortere, maar intensievere trainingssessies in te bouwen. Ik ben blij dat de sfeer nog altijd optimaal is en dat iedereen erop gebrand ligt om Menen te verslaan.”

Drie keer eindigden de duels tegen de West-Vlamingen al op een vijfsetter dit seizoen. “Twee keer trokken wij aan het langste eind”, aldus Achten. “Voor een 3-2-zege teken ik zaterdag ook. Het zal in ieder geval spannend worden, want beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Indien wij dat Europees ticket kunnen pakken, dan kunnen wij toch met een enigszins goed gevoel de zomer ingaan. Voor een ploeg als Aalst is Europees spelen belangrijk.”

Huiswerk

De technische staf van Aalst heeft ondertussen ook zijn huiswerk voor volgend seizoen al klaar. “Wij hebben inderdaad niet stilgezeten en zijn al volop bezig met de voorbereiding van de volgende campagne”, zegt de coach. “Op 16 augustus hervatten wij de trainingen. Dat zal met een grotendeels nieuwe ploeg zijn, waarvan enkel nog de namen van een hoekspeler en middenman bekendgemaakt moeten worden.”

Één van de aanwinsten is de 18-jarige spelverdeler Robbe Ponseele uit Hooglede. Hij speelde bij de jeugd van Roeselare en zit dit jaar op de Volleybalschool. Hiago Crins is een Braziliaanse middenman die van het Tsjechische Brno overkomt. Hij speelde drie seizoenen in de Verenigde Staten en heeft ook een Nederlands paspoort. De Spanjaard Alvaro Gimeno wordt naast Robin Overbeeke de tweede hoofdaanvaller. Gimeno speelde in Frankrijk bij Saint-Nazaire.

“Ik ben heel tevreden met onze nieuwe aanwinsten”, aldus Christophe Achten. “Wij hebben rustig uitgekeken naar spelers met potentieel en die graag naar Aalst komen. Aalst heeft uiteraard niet het budget om ronkende namen binnen te halen. Het is vooral belangrijk dat een speler zich nog kan ontwikkelen. Kijk maar naar Kukartsev. Wie kende de Argentijn voor hij dit seizoen bij Roeselare de pannen van het dak speelde? Zo’n verhalen zijn ook bij Aalst mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer