Wat te doen dit weekend? Onze sms’en delen of riddertje spelen met de kinderen

In de hoop dat het weer stilaan beter wordt, signaleren we een familievoorstelling in openlucht over ridders die op zoek zijn naar de liefde. In het theater delen we onze gsm-geheimen en lachen we vol begrip met een man die vrouw wil worden.

André Grosemans

De zanger in z’n eentje

Singer-songwriter Frank Vander linden trekt zijn jas aan en gaat weer de baan op. Dat doet hij al jaren, meestal met De Mens, maar deze keer helemaal alleen. In zijn eentje klinkt hij bedachtzamer, krijgen de teksten meer aandacht en springt het snarengetokkel naar voor in een intieme, diepsnijdende sfeer.

Frank Vander linden, op 6/5 Uyttenhove Lochristi, tot 16/6 op tournee. Info: www.frankvanderlinden.be

Ridderepos in openlucht

Raf Walschaert van Kommil Foo schreef en regisseerde dit romantisch ridderepos met Sander Severins en Myrthe Van Velden. Het is een sprookjesachtige, maar ook humoristische openluchtvoorstelling over de liefde zoeken en avonturen beleven. Over proberen, falen en weer proberen. Voor een publiek vanaf drie jaar.

Stok paard prins, 4Hoog, op 7/5 om 15 uur, binnenkoer Sint-Bernardusabdij Hemiksem, tot 21/6 op tournee. Info: www.4hoog.be

Over het muurtje

Het station van Luik-Guillemins is al een kunstwerk op zich, maar herbergt ook een expositieruimte. Daar loopt een tentoonstelling over muren. Van de Babylonische Muur, waarvan we een fragment op de foto zien, de Chinese Muur en die van Berlijn, tot muren om vluchtelingen tegen te houden.

Extra Muros, voorbij de muren, tot 1/10, Station Luik-Guillemins Luik. Info: www.europaexpo.be

Komedie met een boodschap

Hier belandt een man die een vrouw wil worden in een typische situatiekomedie met de gebruikelijke misverstanden, het handelsmerk van Het Prethuis. “Toch wordt het thema met respect behandeld”, zegt auteur, regisseur en acteur Jeroen Maes. “De boodschap van aanvaarding zit er duidelijk in.”

Frank wordt Francine, Het Prethuis, op 6/5 om 20 uur en op 7/5 om 15 uur, Auditorium Aalter, tot 10/9 op tournee. Info: www.hetprethuis.be

Gedeelde gsm-geheimen

Tijdens een weekendje in de Ardennen besluiten vrienden de gesprekken en berichten op hun smartphones te delen. Zo ontspint zich een verhaal waarin ze hun onderlinge relaties aan het wankelen brengen. Met Lucas Van den Eynde, Ann Pira, Raf Jansen, Laurence Roothooft en Viv Van Dingenen.

Poupehan, Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft, op 6/5 De Steenoven Herzele en op 7/5 Cultuurcentrum Evergem, tot 30/11 op tournee. Info: www.hetlaatstebedrijf.be

Boek nu al een festival

Het wordt hoogtijd om je festivaltickets te bestellen. Wat denk je van Rock Herk, een evenement dat als baseline alternative music festival hanteert. Op de affiche van dit jaar zien we veel schoon volk van eigen bodem zoals Warhaus, The Haunted Youth, Front 242, SONS en Charlotte Adigery & Bolis Pupul (foto).

Rock Herk, op , Sint-Truidersteenweg Herk-de-Stad. Info: www.rockherk.be

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer