© BSGO Atheneeke Tongeren

© BSGO Atheneeke Tongeren

thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen Aheneeke zetten beste beentje voor tijdens Tungri Run

Tongeren -

Naar jaarlijkse gewoonte namen de kleuters en de leerlingen van GO! BS Atheneeke ook dit keer weer deel aan de Tungri Run, een loopwedstrijd die plaatsvindt in en rond het sportpark De Motten.

BSGO Atheneeke Tongeren

“Tussen de 3.000 deelnemende lopers waagden ook tientallen leerlingen van onze school zich aan deze jaarlijks terugkerende loopwedstrijd”, klinkt het op de school. “De wedstrijd wordt zoals elk jaar georganiseerd door de Rotary Club Tongeren, Atletiekclub ADD en de Tongerse sportdienst. Zowel onze kleuters als de leerlingen van het lager onderwijs bereiden zich elk jaar stapsgewijs voor op deze wedstrijd. De kleuters werken in de vorm van loop- en tikspelletjes aan hun uithouding, de leerlingen van het lager onderwijs bereiden zich voor met gerichte uithoudingsspelen en leren zo efficiënt mogelijk te ademen en energiezuinig te lopen.”

Hoewel dit geen verplicht nummer is voor de leerlingen, mag de school elk jaar minstens op een 40-tal inschrijvingen rekenen. “Ook onze directie en leerkrachten lopen steeds fanatiek mee met onze leerlingen op de afstand van 1 kilometer en de 400 meter (kabouterloop) of geven het goede voorbeeld door de afstanden van 2, 3 , 5 of 10 kilometer te overwinnen.”

https://www.atheneeketongeren.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer