Lieven Baert gelooft dat zijn paars-wit alweer kan stunten.© Geert Tresignie (GTG)

Futsal  Champions League Final Four RSCA Futsal

Nog één keer stunten en Lieven Baert mag met RSCA Futsal naar de finale: “We loten de topfavoriet, maar dat was ook zo tegen Barcelona”

Vrijdag gaat RSCA Futsal voor 12.000 toeschouwers op zoek naar eeuwige roem in de halve finales van de Final Four tegen Sporting Lissabon. Manager Lieven Baert wordt met Anderlecht gesteund door 250 meegereisde supporters in de tot de nok gevulde Velodroom van Mallorca. Zij kruisen de vingers voor een nieuwe Brusselse stunt.

Wim Redant

De Belgische beker stak regerend landskampioen RSCA Futsal al op zak, maar de Champions League winnen wordt andere koek. Manager Lieven Baert houdt niet van valse bescheidenheid en durft luidop te dromen. “We trekken niet naar Palma de Mallorca om enkel deel te nemen, maar wel degelijk met de intentie om te winnen. In de groep werd duidelijk gesteld dat die winnaarsmentaliteit de enige manier is om kans te maken op een stuntzege. We beseffen uiteraard wel dat we als underdog starten. Onze tegenstrever Sporting beschikt over een budget dat het onze tien keer overstijgt. Dat geldt ook voor de andere halvefinalisten Palma de Mallorca en Benfica. Bij Sporting sprongen ze een gat in de lucht dat Anderlecht uit de bekertrommel kwam. We zijn het kleine broertje in de Final Four, maar dat was ook het geval toen we met Barcelona de titelfavoriet uitschakelden.”

Lieven Baert rekent op een volledig fitte kern, waarin iedereen op de toppen van zijn tenen moet spelen. “Onze aanvoerder Grello trainde voluit mee en is fit. Roninho en Edu daarentegen trainden nog niet, maar ik geloof in wonderbaarlijke genezingen met de Final Four in aantocht”, grinnikt Baert. “Je speelt dit soort wedstrijd misschien één keer in je leven. Stiekem hoop ik wel op de finale. Misschien worden we lichtjes onderschat. De eerste tien minuten overleven wordt cruciaal. Ik verwacht een Portugese stormloop in de beginfase, zoals eerder tegen Kairat Almaty en Barcelona. Als we die overleven, bevrijden we ons wel uit die wurggreep en nemen we het initiatief over.”

Supporters op post

Baert is de architect van de paars-witte futsaltrots die het moet opnemen tegen de autoritaire Portugese leider. “We werden gekoppeld aan de topfavoriet, maar dat was ook zo in de vorige ronde met Barcelona”, stelt de manager. “Alle details kunnen een rol spelen. Tussen Portugezen en Spanjaarden botert het niet echt, dus we hopen op de steun van de Spaanse thuissupporters. Zij treffen misschien ook wel liever Anderlecht in de finale dan Sporting. In Kroatië was onze honderdkoppige aanhang luidruchtiger dan de tweeduizend Kroaten. Ook nu verwacht ik fanatieke steun. Alle beetjes kunnen helpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer