Het werd een emotionele, maar mooie avond voor het team van VC Oudegem.© Gregory Van Gansen

Volleybal  Liga A vrouwen Golden Set VC Oudegem

Derde plaats is hoogste notering ooit van VC Oudegem, dat daarmee ook Europees ticket pakt: “Volgend seizoen volledig Vlaams team tussen de lijnen”

Dendermonde -

VC Oudegem heeft zondagavond het seizoen afgesloten met een 3-2-zege tegen Charleroi. Het team van Fien Callens legt hiermee finaal beslag op de derde plaats. Euforie na de wedstrijd, want die derde plaats is het beste resultaat van Oudegem ooit. Fien Callens coachte haar honderdste wedstrijd voor de Oost-Vlamingen en bovendien werd het een afscheid van vijf speelsters én van Sporthal Ouburg.

Dirk Van Bruysel

Nadat Pieter Coolman, topper bij Roeselare en broer van Nina, de wedstrijd op gang had gebracht, won Oudegem vlot de eerste twee sets. Charleroi rechtte de rug en versierde alsnog een belle. Met een stevige opslagreeks zorgde Waelkens daarin al snel voor de beslissende kloof. “Het was een emotionele avond”, blikt voorzitter Gerdi De Kimpe terug. “Eerst en vooral kan ik niet anders dan tevreden zijn met onze derde plaats. Vorig seizoen strandden we op de vierde plaats, dus we zetten opnieuw een stapje vooruit. We moeten toegeven dat Asterix Avo en VDK Gent nog een trapje hoger staan dan wij. Wij streden met Charleroi om die derde plaats. In de finalewedstrijden versloegen we de Henegouwers twee keer, maar zowel in de competitie als in de play-offs haalden we vier op zes tegen hen. We verdienen die derde plaats.”

Nieuwe thuisbasis

“We bemachtigen zo opnieuw een ticket voor de Europese CEV Cup. Die duels zullen we nu dus in onze eigen thuisbasis kunnen afwerken. We verlaten met de A-ploeg immers Ouburg, waar Oudegem groot werd, en trekken naar Sint-Gillis-Dendermonde. We slaan de deur van deze gezellige sporthal echter niet helemaal dicht. Zo zullen we wekelijks nog twee keer trainen in Ouburg. De andere trainingen – er wordt nu dagelijks getraind – vinden plaats in de nieuwe thuisbasis in Sint-Gillis-Dendermonde”, aldus De Kimpe.

Afscheid

“Zondag namen we echter ook afscheid van vijf speelsters”, merkt De Kimpe op. “Nina Coolman, die een mooie carrière maakte, hangt de volleybalschoenen aan de haak. Verder verlaat ook Bente Daniëls ons. Zij kan haar werk niet meer combineren met topvolleybal en gaat naar Noorderkempen. Annelore Engels, die meetrainde als laatstejaars aan de Volleybalschool, trekt naar VDK Gent. Lena Versteynen gaat haar geluk beproeven in Antwerpen en aanvoerster Elise Van Sas vertrekt naar het buitenland. Om de leemtes op te vullen werden middenspeelster Marlies Janssens, spelverdeelster Lotte De Quick en opposite Julie Smeets aangetrokken. Alle drie komen ze over van VDK Gent. We zetten volgend seizoen inderdaad opnieuw een volledig Vlaams team tussen de lijnen waarmee we onze aanhang opnieuw mooi volleybal hopen te kunnen aanbieden in onze nieuwe thuishaven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer