© Nele Reynders

© Nele Reynders

thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen De Berk werken week lang zonder papier

Beringen -

In basisschool De Berk in Beringen laten ze de kinderen graag nadenken over een goede gezondheid en het milieu. Deze twee items werden gecombineerd in de papiervrije week.

Nele Reynders

Een hele week lang niet op papier werken, dat was de uitdaging voor de leerkrachten en leerlingen van De Berk. Zo wilden ze iedereen laten stil staan bij het papier verbruik. De leerkrachten moesten creatief nadenken om de lessen anders in te vullen. De kinderen konden niet zomaar alles op papier noteren. Hoe zouden ze dit nog kunnen doen? Er kwamen heel wat creatieve oplossingen uit de bus. Zo werd er buiten les gegeven met een hele speelplaats als schrijfoppervlak. Heel wat lessen rond bewegend leren kwamen aanbod. De kleuters namen hun hoekjes zelfs mee naar buiten. Er werd dus heel wat bewogen afgelopen week.

Woensdag stond een goede gezondheid centraal. De kinderen konden genieten van een gezond ontbijt. Heel wat ouders en grootouders kwamen een handje helpen, met smullende kinderen als resultaat. “Een papiervrije week is voor herhaling vatbaar”, klinkt het in De Berk.

© Nele Reynders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer