© AFP

GP van Azerbeidzjan blijft minstens tot 2026 op de F1-kalender

De Formule 1 heeft een akkoord bereikt met de organisatie van de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De GP, die in de hoofdstad Baku gehouden wordt, blijft tot minstens 2026 op de F1-kalender staan. Dat heeft de koningsklasse van de autosport zaterdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Het gastheerschap voor de GP, die dit weekend op de agenda staat, is een van de meest lucratieve voor Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van de sport. Het bedrag wordt geschat op ongeveer 40 miljoen dollar (36 miljoen euro).

“Het Baku City Circuit is een enorm populaire locatie voor de Formule 1 geworden”, aldus Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van de Formule 1. “Het is een ongelooflijk circuit dat altijd veel drama oplevert en waar enkele van de spannendste races uit de recente geschiedenis hebben plaatsgevonden.”

De F1 trekt de laatste jaren steeds meer weg van Europa, met onder meer drie Grote Prijzen in de Verenigde Staten. Ook achter de Grote Prijs van België, dit jaar op 30 juli op het circuit van Spa-Francorchamps, staat naar de toekomst toe een vraagteken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer