Jan Van Huffel mag terugblikken op een mooie carrière. “Voor het tweede jaar op rij bemachtigen we een CEV-ticket en dat is voor Caruur Gent toch wel een nieuw hoogtepunt.”© Nic Declercq

Volleybal  Lotto Volley League (Champion play-off) Caruur Gent

Jan Van Huffel beëindigt carrière bij Caruur Gent met Europees ticket: “Voorbije seizoenen zijn mijlpaal in clubgeschiedenis”

Nadat Lindemans Aalst woensdag zijn meerdere moest erkennen in Knack Roeselare, brak enkele kilometers verder in Gent het feest los. Caruur Gent was mathematisch zeker van de vierde plaats en het daaraan verbonden Europese ticket. Een trotse Jan Van Huffel begint straks in Maaseik aan zijn laatste match als volleybalcoach.

Dirk Van Bruysel

“Voor het tweede jaar op rij bemachtigen we een CEV-ticket en dat is voor Caruur Gent toch wel een nieuw hoogtepunt”, zegt de Gentse coach Jan Van Huffel. “Voor de competitie hadden we getekend voor deze vierde plaats. Vergeet niet dat we twee traditieclubs zoals Aalst en Menen achter ons hebben kunnen houden. Deze vierde plaats is niet te vergelijken met de bekerwinst van vorig seizoen. Nu hebben we een groot deel van het seizoen op hoog niveau gespeeld. We begonnen erg sterk aan de competitie, kenden kort voor Nieuwjaar een terugval, maar rechtten nadien de rug en zijn op het juiste moment naar onze beste vorm toegegroeid. In de play-offs hebben we drie op zes gehaald tegen Aalst, vijf op zes tegen Menen en vier op zes tegen Leuven. Die cijfers bewijzen dat we erg sterk bezig zijn. De voorbije seizoenen zijn een mijlpaal voor Caruur Gent en zullen als dusdanig de geschiedenis van de club ingaan.”

Allerlaatste match als coach

Voor Caruur Gent staat er nog een verplaatsing naar Maaseik op de rol. “Wie me kent, weet dat ik niet naar Limburg rijd om mijn tijd te verdoen. Het is mijn allerlaatste match als coach en wil er nog iets van maken. Zoals gezegd hebben we al sterke play-offs gespeeld, maar we hebben ook een paar keer kletsen gekregen. Maaseik is weliswaar een sterke tegenstander, maar ik zou mijn carrière niet graag afsluiten met een pak rammel. We gaan dus gemotiveerd naar Maaseik”, besluit Van Huffel.

“Inderdaad”, haakt Gilles Vandecaveye in. “We zijn tevreden met onze vierde plaats, maar daar houdt het niet op. Vorige week, bij onze laatste thuiswedstrijd, hebben we niet gebracht wat we kunnen. Daarom wil ik mijn carrière bij Gent, waar ik vier mooie seizoenen beleefde, afsluiten met een toffe wedstrijd. Ik wil graag met een goed gevoel de deur hier dichttrekken en naar Menen trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer