Dr. Sofie Thijs, biologe aan de UHasselt, doet onderzoek naar bodemleven.© Boumediene Belbachir

Check je mailbox: 1.000 Limburgers geselecteerd voor bodemonderzoek van HBvL en UHasselt

Hasselt -

Al wie geselecteerd is om deel te nemen aan het grote bodemonderzoek dat Het Belang van Limburg en UHasselt organiseren, heeft gisteren een mailtje gekregen. Check uw mailbox en kijk ook even in de spamfolder!

Karel Moors

Met het burgeronderzoek ‘Bodemleven’ willen Het Belang van Limburg en de universiteit van Hasselt in kaart brengen hoe het is gesteld met de Limburgse grond waarin we onze groenten, bloemen, gras, kruiden, struiken en bomen planten. We zochten minstens 1.000 Limburgers die deze zomer willen meewerken aan een wetenschappelijk experiment met theezakjes en een tuindolk op hun perceel.

Onze lezers reageerden massaal: er schreven zich meer dan 5.000 kandidaten in en daar waren de wetenschappers superblij mee. Uit die brede groep heeft de UHasselt een degelijke selectie gemaakt zodat alle Limburgse gemeenten, elk bodemtype en verschillende soorten tuinen aan bod komen in het onderzoek. Er is een mooie spreiding gevonden: de eigenaars van de uitgekozen percelen hebben woensdag een mailtje gekregen waarin hun selectie bevestigd wordt. Kijk dat dus even na in uw mailbox en ga voor alle zekerheid ook even in de spamfolder met ongewenste mail piepen, de bevestigingsmailtjes kunnen soms daarin terechtkomen.

De geselecteerde tuinbezitters krijgen later nog meer informatie over de pakketten met onderzoeksmateriaal die ze in juni mogen afhalen. In de krant houden we iedereen op de hoogte van het verdere verloop van het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer