© nma

Peter (77) finisht Sahara City Run samen met dochter en kleinzoon

Lommel -

Zondag liepen meer dan 1.000 sportievelingen mee met de zesde Sahara City Run in Lommel. De 77-jarige Peter liep al zes keer mee, de laatste twee keer deed hij dat samen met zijn kleinzoon. “Maar voor mij was het nu de laatste keer”, zegt Peter.

Al voor de 6de keer liep de Sahara City Run door Lommel. Start en finish zijn op het marktplein, tussendoor lopen deelnemers door de natuur, maar ook door de kerk of een café. “De Sahara City Run is een echte Fun Run”, zegt organisator Kris Verduyckt. “We startten met de kidsrun. Daarna werd de 5 km gelopen en als laatste startten de deelnemers van de 10 en 15 km. Dit jaar liepen de deelnemers van de 10 en de 15 km voor het eerst ook door de Sint-Pietersbandenkerk. Verder liepen ze ook weer door café De Kroon en het voetbalstadion van Lommel SK.”

Lopen met opa

Tijdens het lopen werd er ook gezorgd voor muziek. “In de kerk zong Zita Fontana, bij het voetbalstadion speelde een dj op een stelling”, aldus Verduyckt. “En er was onderweg ook een live orkest. Met de Kidsrun liepen zo’n 100 deelnemers mee en meer dan 1.000 deelnemers liepen 5, 10 of 15 km.”

Bij de 5 km deed opa Peter van Gompel al voor de zesde keer mee. “Het wordt vandaag voor mij de laatste keer”, vertelt Peter (77). Zijn dochter Marijke (46) doet ook al voor de zesde keer mee. Kleinzoon Niels (22) loopt voor de derde keer samen met zijn moeder en opa. (nma)

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer