Meisje (3) in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht na mogelijke aanrijding met vluchtmisdrijf in Brasschaat

Brasschaat -

Een 3-jarig meisje is zaterdagavond met levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval op de Bredabaan in Brasschaat. Volgens de eerste berichten was er sprake van een ongeval met vluchtmisdrijf, maar de omstandigheden zijn enorm onduidelijk. Mogelijk is er zelfs geen aanrijding geweest. De politie is een onderzoek gestart.

jtp

Het incident gebeurde iets na 19 uur op de Bredabaan in Brasschaat. Volgens familieleden van het slachtoffer stak het meisje van 3 jaar samen met haar ouders de straat over op het zebrapad. Ze waren op weg naar de oom van het meisje, die tegenover het kerkplein woont. Daar werd het meisje aangereden door een wagen, die vluchtmisdrijf pleegde.

“Het meisje werd in acuut levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem. De familie wordt opgevangen door onze diensten”, zegt Julie Mampuy van de lokale politie Brasschaat.

Aanrijding of niet?

De politie startte meteen een onderzoek, maar bleek over weinig aanknopingspunten te beschikken. Niemand had het ongeval zien gebeuren en er kon geen signalement van de wagen gegeven worden. Zo kwam de oom volgens een ooggetuige met het zwaargewonde meisje in de armen vanuit zijn woning gelopen. “Op dat moment kwam de ziekenwagen al aangereden”, klinkt het.

De vraag rijst dan ook of er daadwerkelijk een aanrijding gebeurd is. In de omgeving van de carpoolparking van Sint-Job hield de snelwegpolitie zaterdagavond wel een wagen tegen, maar het is onduidelijk of beide voorvallen aan elkaar gelinkt kunnen worden.

“De omstandigheden van het incident zijn enorm onduidelijk en worden volop onderzocht”, zegt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket. Het gerechtelijk lab kwam zaterdagavond nog ter plaatse voor sporenonderzoek in het appartement van de oom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer