De bestelwagen zat vol met drank.© Politie Tongeren-Herstappe

Politie controleert bestelwagen vol drank in Tongeren: 4.800 euro boete voor achterstallige accijnzen

Tongeren -

De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdag controles gedaan. Daarbij werd een bestelwagen vol drank tegengehouden. De douane schreef een boete uit van 4.800 euro voor achterstallige accijnzen op de drank.

Olivier Simons

De bestelwagen werd in de Elderenstraat aan de kant gezet en bleek een verlopen keuring te hebben sinds maart 2023. De laadruimte zat bovendien vol met blikken alcohol, energiedrank en frisdrank. Omdat het om zo veel drank ging, nam de politie Tongeren-Herstappe contact op met de douane. Die stelde een boete op van 4.800,48 euro voor achterstallige accijnzen op de drank. De bestelwagen werd ook op een weegbrug gezet en bleek 2.000 kilo te zwaar geladen te zijn. Daarom werd nog eens een pv van 4.000 euro opgesteld.

Op de Neremweg werd dan weer een voertuig tegengehouden omdat de bestuurder zijn gsm gebruikte. De chauffeur bleek ook zijn herstelexamens nog niet te hebben gedaan na zijn rijverbod. Daarop werd het voertuig geïmmobiliseerd.

De politie deed ook een snelheidscontrole op de Neremweg en de Elderenstraat. Op de Neremweg reed maar 1 van de 270 voertuigen te snel. In de Elderenstraat werden 14 van de 430 voertuigen geflitst. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer