© Getty Images

PODCAST. Jonas zat vijf jaar in de gevangenis, maar is nu een succesvolle chef-kok

Op z’n 18de bestaat Jonas’ leven vooral uit drank en drugs. Zijn turbulente leven levert hem vijf jaar cel op. Maar zodra hij vrijkomt weet hij de knop om te draaien en bouwt hij zelfs een succesvolle carrière op als chef-kok in een gastronomisch restaurant. “Ik wil naam maken, iedereen moet mij kennen.”

kp

Jonas (schuilnaam) is een onervaren jongen voor wie een wereld vol alcohol en drugs opengaat wanneer hij op z’n 18de met zijn vriendin gaat samenwonen. Die vriendin wordt al snel zijn vrouw en het huwelijk dat volgt, is op z’n minst als destructief te omschrijven. Jonas stort zich in het feestleven, met een zware alcoholverslaving tot gevolg. De drankduivel eist een zware tol: huiselijk geweld, slagen en verwondingen, diefstallen en valsheid in geschrifte zijn schering en inslag. De politie moet meermaals ingrijpen, maar het koppel is niet te stoppen.

In 2014 valt het doek: na een ernstig misdrijf wordt Jonas door de politie van z’n bed gelicht en aangehouden. Een correctionele rechtszaak volgt, waarbij alle criminele feiten van de voorbije jaren gebundeld worden. De rechter kan er niet mee lachen: Jonas krijgt ruim 5 jaar cel en die straf zal hij quasi volledig uitzitten.

Deel 1: Een destructief huwelijk

Deel 2: Makkelijke prooien en massa’s heroïne

Deel 3: Een waar succesverhaal

Je kan deze afleveringen ook beluisteren via je favoriete podcastapp: Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Pocket Casts, Podcast Addict, Castbox… Reacties zijn welkom via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer