Belgische kandidatuur voor WK vrouwenvoetbal 2027 krijgt er serieuze concurrent bij: Brazilië stapt in de race

Brazilië is kandidaat om in 2027 het WK vrouwenvoetbal te organiseren. Dat heeft president Luiz Inácio Lula da Silva gezegd. “De regering zal beschikbaar zijn om de wereldbeker in 2027 naar Brazilië te halen”, tweette het Braziliaanse staatshoofd.

Bron: BELGA

Eerder deze maand had de Braziliaanse voetbalbond al aan de wereldvoetbalbond FIFA laten weten interesse te hebben in de organisatie van het evenement.

België, Nederland en Duitsland bevestigden vorige week vrijdag dat ze samen het WK van 2027 willen organiseren. Met Brazilië krijgen ze er een te duchten concurrent bij. Het grootste land uit Latijns-Amerika was al twee keer gastheer voor de wereldtitelstrijd bij de mannen, in 1950 en 2014, maar nog nooit bij de vrouwen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige week opende de FIFA de bidprocedure. Tot 21 april hebben landen de tijd om hun kandidatuur in te dienen. Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Mexico en Chili lieten ook al interesse blijken. De laureaat wordt volgend jaar gekozen tijdens een FIFA-congres. 

Deze zomer (20 juli-20 augustus) vindt het WK in Australië en Nieuw-Zeeland plaats. De Red Flames konden zich niet kwalificeren. De Verenigde Staten verdedigen hun in 2019 in Frankrijk veroverde wereldtitel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer