Agressie bij spelers van Moeskroen in degradatieduel tegen PIBO Belisia: politie komt tussenbeide

Bilzen -

De degredatiewedstrijd in het zaalvoetbal tussen PIBO Belisia en tegenstander Moeskroen is woensdagavond niet zonder slag of stoot verlopen. De verpletterende uitslag (8-2) zorgde voor frustratie bij de spelers van Moeskroen, die eerst begonnen schreeuwen en duwen tegen de spelers van Bilzen en zich vervolgens keerden tegen de supporters. De politie kwam tussenbeide.

Het moest een spannende zaalvoetbalwedstrijd worden tussen PIBO Belisia uit Bilzen en de ploeg uit Moeskroen, een sportief degredatiegevecht om in eerste nationale van het Futsal te blijven. Maar na een zenuwslopende eerste helft brak een echt gevecht uit, toen PIBO Bilzen een voorsprong behaalde van 8-2.

Met cijfers op het scorebord die onomkeerbaar bleken, werd de frustratie bij de spelers van Moeskroen zo groot dat ze hun ongenoegen begonnen te uiten tegen de tegenstanders. “Ik was aanwezig bij de wedstrijd in een bomvolle Kimpel”, vertelt burgemeester Bruno Steegen. “Het begon met wat geduw en agressie tegen de spelers. Maar al snel kwam het ook tot een handgemeen tussen de spelers van Moeskroen en de toeschouwers op de tribune.”

“Er werden op het einde van de wedstrijd nog drie rode kaarten uitgedeeld, wat zorgde voor nog meer frustratie. De gemoederen laaiden hoog op. Uit angst voor een escalatie werd de politie opgeroepen, die snel aanwezig was met een viertal combi’s. Alles is uiteindelijk zonder incidenten geëindigd. De spelers van Moeskroen zijn vrij snel begeleid naar de bussen.”

De rust keerde uiteindelijk weer en Bilzen kon alsnog de overwinning en het behoud in hoogste klasse vieren. Vrijdag speelt PIBO Belisia tegen Eisden-Dorp voor een play-offplaats. joge,jotr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer